En rödpälsad katt smyger i gräset utmed Söderleden, absorberad av sin jakt på något ömkligt byte.
I ett garage på Stallmästaregatan inte långt därifrån har en man rivit ut alla sina verktyg, kört fram bilen, kavlat upp ärmarna och börjat meka.
I höstsolen utmed Yrkesvägen drar två pappor sina barnvagnar. De går föräldraledigt sakta och stannar för att titta på den nya gruppbostaden för utvecklingsstörda som snart är klar.
En privatperson utnyttjade sin rätt att överklaga byggplanerna och det fördröjde uppförandet. Tomten, som ligger nedanför Ånestads ridhus, har varit föremål för konflikt mellan villaägarna och kommunen sedan slutet av 1990-talet. Men nu har bygget kommit så långt att fönstren är klara och teglet ligger på plats.
Det byggs i Västberga också, 120 nya Stångåstadenlägenheter blir det där. Och även mitt i Berga centrum kan 50- och 60-talsbebyggelsen få sällskap av moderniteter. Här tänker Stångåstaden på att kanske bygga ett hyreshus med cirka 25 lägenheter.
Alf Löfquist som är Bergabo funderar över hur det skulle se ut.
-- Fler bostäder är förstås positivt men förtätning är inte alltid bra. Det här är ett luftigt och ljust område, säger Alf.
Berga har liksom flera andra ytterområden fått se delar av sin samhällsservice försvinna: biblioteket, banken och nu i somras posten. Men vårdcentralen finns kvar och när Corren står utanför kommer en dam i röd jacka förbi och säger att hon vill berömma just denna vårdcentral.
-- Man får alltid hjälp, och det går fort. Toppen! säger hon och försvinner mot bilen.
Vid en annan bil letar Stig Andersson efter sina bilnycklar. Han har handlat jäst och därhemma väntar hustrun som ska baka men nu är nycklarna borta. Till slut finner Stig dem i sin bakficka. Lika dåligt letar han inte därhemma. Där har han och grannarna lokaliserat flera grävlingar och fällor laddas för fullt för att utrota trädgårdsförstörarna.
Berga har runt 5 300 invånare och ungefär 200 av dem är högstadieelever. När håltimmar kommer eller om skollunchen inte faller eleverna i smaken går de ofta till köpcentrumet. Bo Ekström som rör sig mycket i området under dagarna tycker att en del av ungdomarna är mer än lovligt oförskämda.
-- Ibland sitter en del med fötterna uppe på bänkarna, och de slänger papper omkring sig fast papperskorgen finns nära. Jag har sagt till dem, för jag tycker att man ska göra det. Men då säger de bara "gubbjävel!" tillbaka, säger han.
Maria Novia och Sheler Rahmanpor går i sjuan på Berga skola och de håller med om att en del ungdomar är uppkäftiga ibland. De tycker det är bra att andra vuxna säger till då.
-- Man ska inte bete sig illa, man ska respektera andra, säger Maria.
Tjejerna har just haft musiklektion om klassiska verk. Vivaldi, Bach ... Maria gillar det men Sheler föredrar pop. Nästa vecka ska de ha prov i musiken och kunna identifiera verk som läraren spelar upp. Det är prov i svenska också.
-- Om Shakespeare, säger tjejerna och sätter fart för att inte bli sena till svensklektionen.
Även om en del barn och unga ibland är uppkäftiga är de till stor glädje också. Det tycker Maria Wretman som kommer gående med vackra blommor i papper. De är till hennes första barnbarnsbarn Amanda, som gammelmormor kallar för "ängeln".
Inez Bjärud har emellertid fått nog av ungdomar för en tid. Hon och Tore Johansson har just flyttat tillbaka till Berga efter sju år i Ryd. De flyttade till Ryd för att få en uteplats, men studentlivet blev för intensivt.
-- När studenterna har fest går de mer i taket än på golvet, säger Inez och skrattar.
FOTNOT. Björn Larsson, fastighetschef på Stångåstaden, förklarar att möjligheten att bygga lägenheter på nuvarande parkering i Berga centrum finns enligt detaljplanen, men att ingenting alls är klart på långa vägar. Nu diskuterar Stångåstaden med näringsidkarna i centrumet.
-- Om vi skulle bygga framför centrumet riskerar man ju att döda det, och det är det sista vi vill, säger Björn Larsson.