Bebislycka: Tv-bonden har blivit pappa

Tv-bonden Andreas Sjöberg, som fann kärleken i "Bonde söker fru" 2016 har nu blivit pappa. "Jag hade lite nytta av att ha förlöst mina kor, det var lite våldsamt", säger Andreas.

17 februari 2019 20:30

Andreas Sjöberg och Linköpingstjejen Hanna Holgersson fann varandra genom tv-programmet "Bonde söker fru" 2016. I somras gifte de sig och snart väntade de också tillökning. I onsdags födde Hanna en son och på lördagen fick de komma hem till gården Bjursberg Norrgård utanför Asby.

– Vi mår jättebra, men det är liksom svårt att beskriva. Det är en bra känsla, men inget som man kunde föreställa sig innan.

När vi når Andreas på söndagskvällen är han på väg ut för att jobba i ladugården igen.

– Jag hade lite nytta av att ha förlöst mina kor, det är lite våldsamt att få ut något. Sen är det ju lite nyfödd som nyfödd, hur det funkar med mat och så.

Själva förlossningen gick snabbt. Vattnet gick natten till måndagen och efter att förlossningen kommit igång med värkstimulerande dropp, var pojken ute efter en timme.

– Det var kul att få vara med och coacha Hannas andning. Jag trodde väl att jag skulle bli undanskuffad i ett hörn nånstans, men så var det ju inte.

Jämfört med att jaga efter kärleken och att vara med om det här, vilket var tuffast?

– Ja, vad ska man svara på det, det är ju inte riktigt jämförbart. Hitta kärleken var ju svårare... Stort med båda. Vi hade ju aldrig träffats och fallit för varandra om det inte vore för programmet, men det här är nåt helt annat.

Kommer det bli en bonde av sonen sen?

– Jajemen, det är redan bestämt och Hanna har väl förstått att det kommer bli så med. Vi ska kolla läget i ladugården senare i veckan och presentera honom för korna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Julia Djerf

Ämnen du kan följa