Saneringsfirma in i brandskadade lägenheterna

Saneringsarbetare undersöker idag omfattningen av branden i hyreshuset i Åtvidaberg. Det är oklart när hyresgäster kan återvända.

Branden började i en lägenhet på tredje våningen. Räddningstjänst från Åtvidaberg och Linköping ryckte ut till släckningsarbetet.

Branden började i en lägenhet på tredje våningen. Räddningstjänst från Åtvidaberg och Linköping ryckte ut till släckningsarbetet.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidabergs kommun2019-10-26 12:50

– Vi får se vad saneringsfirman gör för bedömning, säger fastighetsägare Fredrik Klint vid Åtvidabergs Bostads AB.

Branden i hyreshuset startade på fredagskvällen och blev snabbt kraftig. Den lägenhet där branden startade är svårt brandskadad, säger fastighetsägare Fredrik Klint, som själv inte varit inne i fastigheten eftersom han befinner sig på semester.

En person skadades allvarligt i branden och fördes till sjukhus. Flera hyresgäster måste evakueras ur fastigheten och tre hyresgäster kunde inte återvända till sina bostäder.

– De har fått sova på hotell och vi får se om de kan återvända till sina lägenheter idag eller om det får bli fler nätter på hotellet, säger Fredrik Klint.

Han kan inte säga något närmare om hur branden kan ha uppstått. Han står i kontakt med polis och försäkringsbolag och säger att han också är imponerad av räddningstjänstens insats mot branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!