Hon tog med kajaken till mässan

En kajak på glid mot solnedgången. Mitt i mässbruset visar Julia Wiberg de upplevelser hennes företag Grebokajak AB erbjuder.

Julia Wibergs företag Grebokajak växer och erbjuder från 2020 flera paddlingspaket och på fler orter.

Julia Wibergs företag Grebokajak växer och erbjuder från 2020 flera paddlingspaket och på fler orter.

Foto: Lotta Willsäter

Åtvidabergs kommun2019-10-18 18:59

– Att paddla kajak är som balsam för själen, det är så jag känner det och det så jag upplever att mina kunder känner, säger Julia Wiberg. 

Hon driver sedan förra året Grebokajak AB. 

– Jag hade tidigare gått in i väggen. Ett sätt att komma ut ur det var att prova något helt annat. 

Det blev kajak. 

–  Det är så rogivande att komma ut i naturen och uppleva stillheten. 

Intresset växte till en företagsidé. Idag delar Julia Wiberg sin tid mellan företagandet och en anställning. ÅÄÖ-mässan är hennes första. 

– Vi vill synas som företag och göra folk medvetna om att vi finns, säger Julia och berättar att hon redan tidigt under mässans första dag knutit flera kontakter och utökat sitt nätverk. 

Intill Grebokajak på mässan står Villa Baro (tidigare Åtvidaberg golf resort), som nu bygger ut verksamheten vid Bysjön, bland annat med paddling.

– Nästa säsong kommer vi att ha paket med Villa Baro, bland annat yogapadddling, berättar Julia Wiberg. 

Företaget som började sin etablering i sjön Ärlången vid Grebo, erbjuder även paddling i Linköping och vid Gudingebadet i Gamleby. Inför kommande säsong görs nya satsningar, utöver uthyrning av kajaker även med paket för boende, klättring och yoga. 

Företagandet i sig inte är lika stillsamt som en paddling längs klippväggarna i Ärlången. Men Julia Wiberg är nöjd över att kunna driva ett företag som ger andra naturupplevelser och möjlighet till att semestra hemmavid.  

Karta: Företagspark Facetten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!