Det är boken "Från Adelsnäs till Österby - torp och hem inom Baroniet Adelswärd" som släpptes på lördagen. Kön ringlade lång och det fanns ingen lugn stund för varken Gustaf Adelswärd eller Camilla Smedberg som signerade böcker.
En person som stod tidigt i kön var Magnus Elovsson från Åtvidaberg.
– Jag har jobbat på Baroniet i 22 år, så det var en självklarhet att jag var intresserad av boken, sade Magnus Elovsson.
En annan person som var på plats var Linköpingsbon Anita Bergh som är uppvuxen i Åtvidaberg. Hennes mamma är en av dem som blivit intervjuade av Camilla Smedberg. Intervjun ägde rum på en av hennes mammas sista dagar i livet.
Efter signeringen var både Gustaf Adelswärd och Camilla Smedberg överväldigade.
– Vi förstod att det skulle finnas ett intresse för den här boken, men att det skulle vara en sådan här skara hade jag inte räknat med, sade en berörd Gustaf Adelswärd.
– Det känns fantastiskt att det kommit så mycket folk och att vi har fått ett sådant gensvar. Nu har jag fått skrivkramp av alla signeringar, sade Camilla Smedberg och skrattade.
Projektet med boken började för flera år sedan.
– Vi i familjen funderade på om vi skulle skriva en bok om Adelsnäs. Min mamma tog tag i det och började skriva, men det blev en annan bok. Våren 2014 kom Camilla för att intervjua mig för dåvarande Klippet i Åtvidaberg, sade Gustaf Adelswärd.
Efter intervjun fick Camilla Smedberg ta del av bilder på torp och gårdar under Baroniet. Ett år senare beslutade de sig för att dela med sig av bilderna till andra. De publicerade dem på sociala medier.
– Idén från början var att tillgängliggöra bilderna, men ganska snabbt kom vi på att vi också ville skriva berättelser. Vi arbetade med dem i ungefär tre års tid och bestämde oss för att göra en bok, berättade Camilla Smedberg.
Boken tar upp 34 av de 100 torp och hem som tillhört Baroniet Adelswärd. Under skapandet av boken har Camilla Smedberg intervjuat cirka 120 personer som har blivit till 35 berättelser.
– Min ambition har alltid varit att texterna ska vara olika. Jag har varvat då med nu, förklarade hon.
– Det som har varit viktigt med den här boken är att den inte bara handlar om det stora huset. Den sätter allting i ett sammanhang. Det har känts extra viktigt att inte bara lyfta fram ett hus, utan flera hem och historier, berättade Gustaf Adelswärd.