Tvära kast: Ingen ny prövning

Det hopp som tändes under förmiddagen för utvisningshotade Vlora och hennes döttrar i Åtvidaberg släcktes under eftermiddagen. Migrationsverket tar inte upp familjens ärende för ny prövning.

16 februari 2018 17:30

– Jag går från något bra till detta, säger Vlora tungt.

Vid lunchtid på fredagen kunde vi berätta om att hon andades hopp.

Förvaltningsprocessenheten i Malmö hade beslutat att söndagens utvisning inte fick verkställas innan Migrationsverket avgjort frågan om ny prövning i familjens fall skulle ske.

Vloras hopp släcktes under eftermiddagen.

Migrationsverket svarade mycket snabbt på förvaltningsprocessenhetens beslut och återkom under eftermiddagen, kl 14.40 med beslut om att inte pröva om ärendet ska prövas på nytt.

– Från hopp till förtvivlan, säger en bedrövad Carl G Nilsson på telefon under eftermiddagen.

Migrationsverkets beslut besvarades omgående med en överklagan till Migrationsdomstolen från Vloras juridiska ombud, Johan Ritzer.

– Vi begär överprövning och hävdar att vi har tillräckliga skäl och tillräckliga omständigheter för att Migrationsverket ska ändra beslutet.

Migrationsverket finner i sitt beslut om att inte pröva Vloras ansökan om uppehållstillstånd att det inte framkommit några nya omständigheter i fallet.

Söndagens flygbiljetter är avbokade i avvaktan på den nya processen. Kenneth Axelsson försöker se överklagan och den kommande prövningen av Migrationsverkets senaste beslut som något positivt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Willsäter

Ämnen du kan följa