Nya multisportarenan invigdes i helgen

I lördags var det landsbygdens dag i Kvarnvik. Utöver grillning, lotterier och diverse aktiviteter passade man även på att inviga den nya multisportarenan.

1 juli 2018 20:24

Det är Kvarnviks Hannäs hembygdsförening som ligger bakom multisportarenan, som har finansierats av flera olika parter. Redan vid Valborg var multisportarenan monterad och klar, men man har fortsatt jobba för att fixa till utanför arenan. Under tiden har många ungdomar tagit sig dit, där de bland annat kan spela innebandy, fotboll och basket. Helen Jerrebrant som är projektansvarig tror att den kan bli viktig för området.

– Jag hoppas att det ska fungera som en mötesplats, för människor i alla generationer, säger hon.

Förhoppningen är att den ska nyttjas så mycket som möjligt, samt att den ska leda till att människor rör sig mer. Hon menar att det inte har funnits någon tydlig träffpunkt tidigare i området, och tror att arenan kan fylla en nödvändig funktion.

– Och det ser vi redan att det gör, det är i princip alltid någon där. Med en sådan här plats blir det umgänge på ett helt annat sätt. Än så länge har det väl inte varit så många pensionärer som spelar innebandy, men det kommer säkert!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!