Misstänkta för råninblandning släppta

De två personer som suttit anhållna som misstänkta för inblandning i bankrånet i Åtvidaberg har försatts på fri fot. Men de är fortfarande misstänkta, uppger spaningsledaren.

17 januari 2019 10:26

Det var i tisdags som polisen grep en 61-årig kvinna och en 34-årig man som misstänkta för medhjälp till grovt rån. Polisen misstänker att de två personerna hjälpte de fyra gärningsmännen vid rånet mot Åtvidabergs sparbank den 26 oktober förra året.

På torsdagen beslutade dock vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors att försätta både 61-åringen och 34-åringen på fri fot.

– De släpptes på torsdagsmorgonen, säger polisens spaningsledare, John Skoog.

Enligt spaningsledaren är dock fortfarande 61-åringen och 34-åringen misstänkta.

– Vi har hållit förhör med dem och vidtagit andra utredningsåtgärder. Nu går arbetet vidare, säger John Skoog.

Polisen vill inte säga om de bägge frigivna erkänner eller förnekar brott.

Det var på eftermiddagen den 26 oktober förra året som fyra maskerade rånare slog till mot Åtvidabergs sparbank. Männen, som var beväpnade med automatvapen, flydde från platsen i en silverfärgad BMW.

Rånarna satte bilen i brand i industriområdet Fågelsången och fortsatte sedan flykten i en bronsfärgad Peugeot. Vid Jarlsgården, på vägen mellan Åtvidaberg och Bestorp, öppnade rånarna eld mot en polispatrull.

Polisen misstänker att gärningsmännen under en tid före och efter rånet hade tillgång till en fastighet i trakten av Bestorp, sydöst om Linköping.

Fastigheten tros ha fungerat som ett gömställe för rånarna och kan även ha använts som en bas inför rekognosceringar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa