Lång väntan på ny bowlinghall

Beslut om en ny bowlinghall i anslutning till Kulturcentrum dröjer. I väntan på besked rustar kommunen upp maskinerna i den gamla hallen i sporthallen.

11 maj 2019 20:13

– Det kommer att ta ett par år innan vi kan ta beslut om en ny bowlinghall, säger Lars- Åke Bergstrand (S), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Planerna finns, liksom en tänkt lokal. Den ligger längs B-fabriksgränden mellan nuvarande biblioteket och parkeringsplatsen till Kulturcentrum/ Facetten. Här har det skissats på sex nya banor med tillhörande restaurang.

Bowlinghallen har angetts som den sista etappen i utbyggnaden av Kulturcentrum i de gamla industrikvarteren i Åtvidaberg. Lars-Åke Bergstrand kan inte ge besked om eller när de gamla industrilokalerna skulle kunna byggas om.

– Tidigast 2023, skulle jag tro.

Så länge håller inte maskineriet i den nuvarande bowlinghallen som ligger i källarplanet till sporthallen. De sjunger redan på slutversen.

– Maskinerna är från 1976. Det är svårt att få tag i reservdelar och det har varit mycket fel, till och med på en tävling, säger Marianne Feldt, som hyr hallen av kommunen och driver verksamheten.

Hon berättar att bowlinghallen är välbesökt, framförallt under helger.

– Många kommer hit för att spela, en del kommer för att äta och titta på spelet. Det är en samlingsplats.

Marianne Feldt vill gärna vara med och utveckla en ny hall.

– Förra våren var vi och tittade på lokalerna. Det kan bli kanonbra.

Men det dröjer. På samhällsbyggnadsutskottet i veckan fick politikerna information om att kommunen kommer åtgärda de befintliga maskinerna till en kostnad av omkring 200 000 kronor. Utrustningen ska sen kunna flyttas till en ny hall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Willsäter

Ämnen du kan följa