Byggnad på Kopparvallen förstördes i brand

Räddningstjänsten larmades under natten mot måndagen till en förrådsbrand på Kopparvallen i Åtvidaberg.

27 maj 2019 04:32

Vid 03.34 under natten mot måndagen kom larmet om att det brann i ett förråd på Kopparvallen. Räddningstjänsten från Åtvidaberg åkte ut till platsen där man såg att det brann med öppna lågor.

– Det var helt övertänt när vi kom till platsen. Vi är på plats och kontrollerar branden men det finns ingen chans att rädda det överhuvudtaget, sade Mikael Kalered, inre befäl på räddningstjänsten.

LÄS MER: Så säger ordföranden efter branden.

Enligt styrkan på plats brann det i ett förråd där material och maskiner förvaras.

– Som det verkar är det maskiner och annat som används för att driva anläggningen. Det finns ingen spridningsrisk utan vi är där och bevakar den till i varje fall klockan 06 alternativt 06.30, sade Mikael Kalered.

Enligt räddningstjänsten är det oklart vad som har föranlett branden. Polisen var på plats och kommer att skicka ut tekniker när förrådet brunnit klart.

– Det är ett rätt stort godsvärde, uppemot en halv miljon kronor. Exakt vad som brinner vet jag inte men det verkar vara inventarier. Vi kan inte utesluta att branden är anlagd så en förundersökning om grov skadegörelse genom brand har inletts, sade Torbjörn Lindqvist, regionvakthavande vid polisen.

Under morgonen meddelade polisen att byggnaden har spärrats av. De kommer att höra vittnen under dagen och det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Keskisärkkä/Cissi Säfström