Han vet vad han pratar om, Stellan Uhrberg.
– Jag har jagat i 40 år och lagat till vilt, säger han när dagverksamheten på Östergården serveras viltgryta från kommunens centralkök på Alléskolan.
Köttet är så lokalt som det kan bli och kommer från dovhjort som hållit till i tätorten. Kommunen har under året provat att göra återtag på vilt som skjutits under skyddsjakt i samhället.
– Slår projektet med mer vilt i äldreomsorgen väl ut så får vi se om vi ska köpa in fler djur och i framtiden kanske även servera vilt i våra förskolor och skolor, säger kommunens kostchef Jenny Pettersson.
Annelie Andersson som jobbar på dagverksamheten var när viltgryta serverades till flertalet av kommunens äldreboenden den 21 februari.
– Det var ett halleluja-moment. Kalasgott och så mört kött att det föll isär.
Nu har turen kommer till måndagsgruppen på dagverksamheten. Efter förmiddagens aktiviteter dukas maten fram. Göran Söderbäck är helnöjd:
– Jättegott. Såsen, köttet och allt det där. Himla god kryddning.
Stellan Uhrberg säger "perfekt" och skickar med en hälsning till köket. Han tipsar om ytterligare rätter på dovhjort:
– Dillkött och pepparrotskött, det blir bra. Och om man gör färsbiffar ska man ha hälften fläskfärs i smeten. Då blir det inte torrt.
Sonja Winberg tar om fast hon är mätt:
– Det var jättegott.
Efter grytan blir det nyponsoppa och vispad grädde och just denna dag även gräddtårta och födelsedagssång till kaffet för att fira Stellans 75-årsdag.