Det är två glada företagare som Corren möter över en lunch på just Villan. Hanna Meidler och Thomas Gustafsson som driver rörelsen tillsammans har haft ett par dagar på sig att smälta beskedet.
– Jag var i tjänst och stod i köket i lördags kväll när Företagarna hade sitt årsmöte här, berättar Thomas Gustafsson.
Han ler när han berättar att han blev kallad till matsalen för att ta emot gästernas tack.
– Det ena ledde till det andra. Plötsligt fick jag veta att vi fått priset. Det var trevligt.
Från bordet i biblioteket doftar det av fiskgryta. Vid bordet intill sitter ett gäng stamgäster. Några passar på att gratulera.
Företagarna i Åtvidaberg trycker i sin motivering på att Hanna Meidler och Thomas Gustafsson lyckats göra Villan tillgängligt för alla.
– Det är vårt mål. Vi har öppnat upp Villan för hela Åtvidaberg och gjort en bred satsning, säger de gemensamt.
De vet att de sitter i en fastighet som kan räknas som en av Åtvidabergs främsta pärlor. Miljön och atmosfären hade kunnat leda dem till en annan satsning; en smalare och mera exklusiv. Men man har, utan att ge avkall på kvalité, medvetet valt att hålla en profil där utbudet och prissättningen passar orten.
– Det får inte vara för dyrt. Vi måste vara lyhörda för orten och gästerna, säger Hanna.
Luncherna drar, men verksamheten omfattar mer, som hotell, konferenser och bokningar för till exempel bröllop eller fester. Närheten till Kopparvallen har gjort det naturligt med arrangemang i anslutning till matcher och för ÅFF:s spelare är Villan i det närmaste personalmatsal. Sjökrogen längre ner mot Bysjön ingår också i helheten, numera med renoverade lokaler och fullgott kök.
Företaget är ungt. Den 1 april 2009 tog Hanna och Thomas över verksamheten. De hade tidigare jobbat tillsammans på Trädgårdshotellet.
– Men vi kände inte varandra särskilt väl. Det vi visste om varandra var att vi tycker om att jobba.
Arbetsområdena är strikt uppdelade, Thomas sköter köket, Hanna servering, hotell och bokningar. I dag sysselsätter företaget åtta, nio personer och har presterat vinst varje år.
Framtidsplaner finns. En är redan sjösatt.
– På en liten ort kan man inte hålla öppet jämt om kvällarna. Vi har däremot förbokningar och nu satsar vi också på att ha öppet onsdagkvällar, som en slags lill-lördag med tema.
Förra året hölls en tävling, där allmänheten bjöds in att laga en Åtvidabergslunch. I år kommer en uppföljare, där Åtvidaberg bästa jubileumsdessert ska koras.