Men när förvåningen lagt sig stod det klart att mannen var för där att gratulera henne till utnämningen som Årets personliga assistent.
Annelie, som blev helt häpen när hon blev nominerad, och tyckte det var vinst nog, har inte hämtat sig än från beskedet att det var hon som tog hem segern.
Förvånad
- Nej, det hade jag verkligen aldrig föreställt mig, säger hon och erkänner att hon ännu flera dagar efter vinsbeskedet inte riktigt fattat att det är sant.
Förutom äran - och gläjden - över erkännandet att hon gör ett bra jobb, så får Annelie ett diplom och pengar. Hur mycket har hon ingen aning om, men meningen med pengarna är att de ska användas i någon sorts vidareutbildning.
För Annelies del kanske det blir någon typ av utbildning till behandlingsassistent. Men, som hon säger, hon har inte riktigt hunnit smälta vinstbeskedet än mindre fundera på utbildningsalternativ.
Vad krävs för att vara en bra personlig assistent?
- Lyhörd och ödmjukhet och att inte glömma att man är någon annans armar och ben.
Utöver det måste man förstås tycka om människor och tycka om att hjälpa människor. I Annelies fall har hon arbetat tillsammans med Inger Dahlqvist - som nominerade henne - i tretton år och de känner varandra bra vid det här laget.
Förstå andras behov
En förutsättning är förstås också att ha en viss fingertoppskänsla för vad människor behöver utan att de precis behöver säga det. Men också förmåga att bortse från egna åsikter i vissa saker.
- En klient vill ha saker gjorda på sitt vis. Det är personen själv som bestämmer över sin vardag. Om jag inte direkt blir tillfrågad, som privatperson, om en åsikt eller ett råd, ja då tycker jag som klienten, säger Annelie.