Stor förödelse efter villabranden utanför Åtvidaberg

Fyra personer, varav två barn, fick föras till sjukhus efter att en villa blivit fullt övertänd i Åtvidabergs kommun.

Förödelsen var total och huset hade brunnit ner till grunden under lördagen.

Förödelsen var total och huset hade brunnit ner till grunden under lördagen.

Foto: Pelle Johansson

Åtvidaberg2023-12-23 03:37
undefined
Vid 12-tiden på lördagen, nio timmar efter larmet, var räddningstjänsten kvar på platsen.

SOS Alarm larmades vid tretiden under natten mot lördag om en brand i en byggnad mellan Berg och Alserum utanför Åtvidaberg. 

Räddningstjänsten bekräftade senare att det var en övertänd villa som drabbats och de ryckte ut till platsen. Alla boenden kunde ta sig ut och var snabbt i trygghet.

Fyra räddningsstationer aktiverades kring branden och ett 20-tal personer ur räddningspersonalen jobbade med att släcka samt att försöka undvika spridning. Byggnaden ansågs inte kunna räddas. 

undefined
Flera bilar skadades i villabranden.

Räddningstjänsten bedömde att det inte var någon större spridningsrisk till närliggande villor. Vid klockan 04.45 meddelade Region Östergötland att samtliga fyra drabbade personer förts till sjukhus med ambulans efter att ha andats in rök.

Enligt en bulletin från Region Östergötland var det två vuxna, en man och en kvinna, och två barn som drabbades. Samtliga klarade sig med lindriga skador och hade vid 10.30-tiden lämnat sjukhuset.

Klockan 06.30 lämnade räddningspersonal från Linköping, Falerum och Överum platsen. Styrkan från Åtvidaberg var då kvar för bevakning.

Polisen kommer att spärra av området för att göra en teknisk undersökning och skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Brandorsaken är ännu okänd.

undefined
Fyra personer fördes till sjukhus efter branden utanför Åtvidaberg. Samtliga klarade sig med lindriga skador.
Karta: Norrgårdsvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!