Snart öppnar en djuraffär på torget

För Sandra Johansson, 26, har djur alltid betytt extra mycket. Nu har hon valt att satsa på en egen djuraffär.

Enzo, en av Sandras hundar, provsmakar hundglassen som kommer att gå att köpa.

Enzo, en av Sandras hundar, provsmakar hundglassen som kommer att gå att köpa.

Foto: Jimmy Persson

Åtvidaberg2019-07-28 19:00

Sandra Johansson bor och är uppväxt utanför Åtvidaberg. Tillsammans med sin sambo har hon fem finska lapphundar och 130 kaniner.

– Kaninerna har ett 4 000 kvadratmeter stort område med inhägnad som de kan vistas på. Jag säljer dem inte, utan det är ett livslångt hem för dem, säger hon.

Efter att ha jobbat i djuraffär i över ett och ett halvt år tyckte hon att det var dags att starta en affär i egen regi. Den första augusti slår hon därför upp portarna till Sandras djurshop på torget i Åtvidaberg.

– Ett friare djurliv är såväl mitt motto som affärens slogan. För att hjälpa folk att uppnå det valde jag att starta den här affären, säger Sandra Johansson.

Planen på att starta eget har funnits i över ett år, men det var först vid årsskiftet som hon förverkligade sin dröm. Då tog hon kontakt med stiftelsen Nyföretagarcentrum i Linköping samt Almi för att få hjälp att dra igång sin verksamhet. I början av sommaren fick hon tillgång till sin butikslokal, där det tidigare varit apotek. De senaste veckorna har hon haft fullt upp med att sätta upp hyllor och att fylla på med varor.

– Jag har hållit på från morgon till kväll, så visst har det varit lite stressigt, särskilt när det är semestertider hos leverantörerna. Man gör inget annat än att ringa och tjata på folk. Samtidigt har det varit väldigt roligt, säger hon med ett leende.

Vad anser du är utmaningen med att starta eget?

– Det är att få det framgångsrikt och att kunna leva på det. Sedan handlar det också om att hinna med både djuren och affären.

När tidningen får sig en första titt i lokalen ser vi att inredningen börjar falla på plats, även om det inte är riktigt färdigt än. I butiken kommer det finnas hundgodis, hundglass, mat, leksaker och olika typer av tillbehör. Några fiskar kommer hon däremot inte att sälja som det ser ut just nu.

– Det kräver speciell utbildning, men framöver kanske jag införskaffar ett akvarium med fiskar i för att öka trivseln i butiken, säger hon.

Sandra Johansson kommer att ha en anställd. Förutom det kommer en person som jobbar med att klippa djurens päls att finnas på plats. Några timmar i månaden kommer det också finnas möjlighet att besöka den veterinär som kommer att ha en öppen mottagning i lokalen. Precis intill finns också möjlighet för kunderna att ta en fika tillsammans med sitt djur.

Det blir inte bara grisöron till försäljning, utan också, som här, oxöron.
Det blir inte bara grisöron till försäljning, utan också, som här, oxöron.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!