Januari: Ishalka. Under en av årets första dagar får Corren följa med undersköterskan Lotta Hermansson i hemtjänsten ut på ishala och skumpiga vintervägar. Hon rattar tryggt och säkert bilen hem till gamla på landsbygden. Hon säger: "Jag älskar mitt jobb. Det är brett, inte en dag är lik den andra. Man lär sig mycket av andra människor". Hennes engagemang värmde i vinterkylan.
Februari: Blött mitt i vintern. Storån som ringlar sig fram i Uknadalen har svämmat över och breder ut sig som en sjö i landskapet. Tor Wiklund som bor alldeles vid kommungränsen mellan Åtvidaberg och Västervik blickar ut över trädgården. Stora delar av den ligger under vatten. Vattnet stoppade också tågtrafiken på Tjustbanan.
Februari: Drömmen. Ellinor Nyberg tar chansen när den kommer. 22 år ung tar hon över gamla Södertegs och öppnar Ellies café och bistro. Passionen för mat och bakverk väcktes i barddomen, hemma i Borkhult. Drömmen har varit att öppna något eget. Hon förverkligar det.
Mars: Höga smällar. En förmiddag larmas polisen flera höga smällar i Åtvidaberg. Stora delar av ett område spärras av och bombskyddet kallas in. Händelsen får ett rättsligt efterspel i tingsrätten och senare i hovrätten, där straffet för en man i 50-årsåldern fastställdes till tio månader fängelse för bland annat brott mot vapenlagen. Rätten slog fast att han bland annat hade skjutit på sin egen bil.
April: Årets politiska bomb. Corren är först att berätta att hela KD:s partigrupp i Åtvidaberg lämnar KD och går över till Folklistan. Det blir omedelbart en riksnyhet och en dag i rampljuset för de båda utbrytarna Joel Edoff och Fredrik Hanström. De kuppar in Folklistan i fullmäktige. Samma kväll ångrar Fredrik Hanström sig. Han ringer Correns reporter och säger: "Jag har tänkt efter". Han stannar kvar i KD och hamnar för andra gången samma dag i riksmedia. Joel Edoff håller fast vid Folklistan och är kvar som politisk vilde i fullmäktige.
Juni: Lynchstämning. Unga motorburna som hänger på Preem-macken i Åtvidaberg utsätter sig själva för livsfara och explosionsrisk när de röker vid pumpar. Närboende störs av hög musik och oljud under kvällar och nätter: "En del av dem orkar inte längre. Folk vill flytta. Någon vill snart ta saken i egna händer", säger Robert Berg Forsberg, som då är säkerhetssamordnare i kommunen och tillsammans med polis och räddningstjänst vädjar till föräldrar att hålla koll på sina ungdomar. Kommunen sätter in väktare och macken kameraövervakas.
Maj: Förorenad mark. Mitt i Åtvidaberg ligger ett av länets mest förorenade områden. Här har industrier sedan mitten av 1700-talet fram till sent 1900-tal lämnat miljösynder efter sig – bland annat omkring 135 gram dioxin och tusentals ton med tungmetaller. Kommunen ska nu utreda åtgärder som kan hindra föroreningarna från att sprida vidare.
Juni: Kränkningar. I en granskning berättar Corren om kränkningar och ett hårt klimat på Alléskolans mellanstadium. Ett barn får huvudet dunkat i golvet på skolan. Ett annat barn får en pinne upptryckt i baken. Några blir slagna, hotade och hånade av andra barn. Någon kallas rasistiska ord och "jävla hora". Vi publicerar en lång lista på kränkningar. Föräldrar reagerar. Skolpolitiker är tagna av granskningen, som leder till debatt och åtgärder.
Juni: Glädje. Det råder studentyra på Bildningscentrum Facetten. Skolan har satt sina egna traditioner och studenterna kikar ut från fönstren i Facetten mot havet av anhöriga som väntar på att få gratulera. Visselpipor och musik ljuder innan skolans alla studenter släpps ut mot lastbilsflaken och framtiden.
September: Hjortproblemet. Erik Lind från Pite-Älvdal Stängsel åker 120 mil från Norrbotten för att sätta upp viltstängsel på väg 134 i höjd med Humpaområdet. Han är van vid vilt hemifrån, men förvånas över de många hjortarna alldeles utanför Åtvidaberg. "När vi jobbar på kvällarna så ser vi hjortarna. Vi har fått valla bort dem ibland. De verkar väldigt vana vid människor och är inte lättskrämda", sa han.
September: Vårdlarm. Under sommaren slår sommarvikarier på Kopparsvanen i Åtvidaberg larm om en kommunanställd sjuksköterska. Det rör hantering av narkotikaklassade läkemedel. Flera gamla och sjuka har utan läkares ordination fått läkemedel utbytta och doser ändrade. En person avlider efter att ha fått dubbla injektioner av ett starkt narkotikaklassat läkemedel. Kommunen inleder utredningar och polisanmäler sjuksköterskan. Hen lämnar sin tjänst. I slutet av november skickar kommunen in en utredning enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg.
Oktober: En tung dag i Åtvidaberg. Tårarna rinner nedför kinderna på Veine Spets när han bär askan efter 53-årige Nico Casal. De hade lärt känna varandra när Nico som pojke paddlade kanot med Veines barn. De följdes åt genom livet och i den kristna tron, även under de svåra åren när livets bana blev krokig för Nico. Han avled efter en våldsam trafikolycka på vägen mot Falerum. Pingstkyrkan var fylld av vänner som tog farväl.
November: Nya smaker. Kritsana "Tina" Ekdahl och Stefan Ekdahl öppnar butiken Hat Yai med asiatiska livsmedel i Åtvidabergs centrum. Här kan kunderna inte bara handla, de får också tips på asiatiska maträtter. Kycklingfötter och laxhuvud hör till Tinas favoriträtter. "Jag brukar koka kycklingbenen och sedan göra en curry på dem. Men man kan fritera dem också", berättar hon.
November: Årets fest. Maria Karlsson och Karl-Johan Karlsson bjöd in till 80-talsfest i Träffpunkten hemma i Björsäter. Det blev en tidsresa tillbaka till det ljuva 80-talet med artister som Lili och Susie, Micke Syd från Gyllene tider och Tommy Ekman från Style. De fick dansgolvet att gunga. Publiken var med i alla refränger och gick all-in med hockeyfrillor, neonfärgade armband, benvärmare och tröjor som hämtade ur Sällskapsresan.