Restaurangen lämnar Gropenområdet för ny lokal

Tokyo Sushi har sedan åtta månader tillbaka erbjudit hämtmat från en vagn på Gropenområdet men nu flyttar de in i en egen lokal.

Sanjay Kumara och Daniel Fernando flyttar nu till egna lokaler.

Sanjay Kumara och Daniel Fernando flyttar nu till egna lokaler.

Foto: Johan Nicklasson

Åtvidaberg2021-08-27 21:00

För drygt åtta månader sedan slog Sanjay Kumara upp luckorna till Åtvidabergs första sushivagn. Nu flyttar Tokyo Sushi, i likhet med Asian food som tidigare har gjort samma resa, in i en egen lokal på Adelswärdsgatan. 

– Det blev rätt trångt i vagnen när vi var två som skulle laga mat. Dessutom var vagnen för kall i vintras och för varmt i somras, berättar Sanjay som driver verksamheten tillsammans med Daniel Fernando.  

Det var ursprungligen Sanjay som initierade idén med en sushivagn,  men via kontakter blev Daniel delägare och sedermera kock i vagnen. Sanjay kommer ursprungligen från Sri Lanka men har också arbetat med mat i Japan, Italien och Stockholm innan han slutligen hamnade i Åtvidaberg.

– Det är Sanjay som är den riktiga kocken men han har också lyckats med att lära upp mig, berättar Daniel med ett skratt.

Är det inte tråkigt att matvagnarna försvinner från Gropenområdet?

– Nja, vi känner att det här är ett nödvändigt steg för oss. Vi kommer dessutom fortsatt att erbjuda samma meny, med den skillnaden att vi nu ligger ännu mer centralt, menar Sanjay.

Restaurangen kommer att ha samma öppettider som tidigare. De har inga omedelbara planer på att erbjuda sina kunder platser inne i restaurangen, utan det är fortsatt avhämtning som gäller. Ett par kafébord på trottoaren utanför erbjuder dock möjlighet att äta lunch på plats under årets varma månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!