– Även om det alltid har varit roligt att komma till arbetet känns det extra kul just nu, säger Angela Roldan.
Den fjärde april har paret ägt restaurangen i Åtvidaberg i fem år, Angela fick första frågan av en bekant som tidigare drev restaurangen.
– Min första tanke var, nej det kan vi inte göra, men väl hemma diskuterade jag och Almer och valde till slut att köpa.
Paret hann ha restaurangen i knappt två år innan pandemin kom.
– Då blev allt kaos, det vi hunnit få upp i buffert på de månader vi ägt restaurangen försvann på två månader och omsättning minskade med 75 procent. Vi låg efter med hyran och på det gick vår fläkt sönder, säger Almer och suckar.
Trodde ni att restaurangen skulle behöva stänga då?
– Ja, klart den oron fanns. Jag är inget vidare religiös men efter att vår hyresvärd Johan Eriksen hjälpte oss med fläkt och renovering så tror jag faktiskt att änglar finns, säger Almer med ett skratt.
Paret jobbar alla dagar utom söndagar och förklarar att de inte hinner med så mycket annat i livet än arbetet.
– Fotbollen som varit med i livet längre följer jag ju såklart. Vi visste att det skulle kräva mycket arbete och det är tur det är så himla roligt, säger Almer.
Angela berättar att de vill ha en familjär stämning i restaurangen och hyllar ortsborna som alltid ställt upp.
– De är fantastiska här och roligast är att det är så varierande åldrar som kommer och äter. Elevhemmets ungdomar från fotbollsgymnasiet äter här varje vardag, de var lite blyga i början men nu är det fullt prat på dem när de kommer, det är härligt.
I lokalen står fina nya matsalsmöbler och ägarna är glada att de kunnat uppdatera inventarierna.
– Det är ju sånt man vill investera i, sånt som ger kunderna något och som vi helst hade gjort från början om inte pandemin kommit, säger Angela.
Paret förklarar att det är viktigt för dem att kunna ge tillbaka och stötta samhället. Bland annat har de samlat in två lastbilar fyllda med kläder och förnödenheter som skänkts till dem som drabbats av kriget i Ukraina.
–Gensvaret från Åtvidabergsborna var enormt när vi startade insamlingen till Ukraina, vi fyllde vår förrådslokal nästan direkt. Vi vill vara aktiva och hjälpa och stötta med det man kan, många bäckar små gör skillnad, säger Almer.
Vad händer närmaste tiden?
– Vi har ständigt saker vi vill förbättra och det är ingen brist på ideer, säger Almer och ler.