Entreprenören som helst står vid grillen

Grillmästaren Christopher Rexhell började sin grillkarriär på McDonalds, nu omsätter hans matlagningsföretag 22 miljoner.

Christopher Rexhell kryddar de revben som serverades till lunch.

Christopher Rexhell kryddar de revben som serverades till lunch.

Foto: Lina Gillman

Åtvidaberg2021-07-26 17:00

Christopher Rexhell från Åtvidaberg är en entreprenör ut i fingerspetsarna och har med sitt senaste bolag Burgerstore förenat två av sina största intressen: matlagning och entreprenörskap.

– Se en idé växa fram, bli verklighet och driva framåt är något jag verkligen gillar, säger Christopher Rexhell.

Han är född och uppvuxen i Linköping och flyttade till Åtvidaberg 2007. Christophers och frun Emmelies gemensamma intresse för mat var det som startade affärsidén.

– Vi ville förena vår passion för mat och kontentan blev Burgerstore.

Varifrån kommer grillintresset?

– Intresset för mat har alltid funnits där. Har utbildat mig på restaurangskola, samt att jag började jobba på McDonalds redan som 14-åring kan ha påverkat lite, säger Christopher och skrattar högt.

Även om arbetet på snabbmatkedjan var ansträngande värdesätter han det högt.

– De lär ungdomar disciplin, hårt arbete och ansvar vilket är otroligt viktigt. 

På McDonalds mötte han också Emmelie som skulle bli hans fru.

– Jag anställde henne där 2002 och 2005 blev vi ett par, nu 17 år senare driver vi vårt egna företag inom matlagning.

Att paret lyckats med sin idé är ingen som kan ta ifrån dem. Förra året avslutade företaget sitt bokslut efter fyra månader med en omsättning på 2 miljoner kronor.

Hur ser det ut det här året?

– Vi går mot en omsättning på 22 miljoner kronor, vilket känns fantastiskt roligt.

På altanen vid huset i Yxnerum finns inte mindre än sex stycken olika grillar och två pizzaugnar. Christopher står i sitt grillförkläde och kryddar revbensspjäll på sin Kamadogrill, som är en av hans favoritgrillar.

– Dess kraft bottnar i kombinationen av äggformen och möjligheten att reglera lufttillförseln och luftutsläppet. Den är gjord av keramik som isolerar och reflekterar värme.

Vad är det vanligaste misstaget man gör vid grillning?

– Att man kryddar för lite, det gäller både när man grillar och vid vanlig matlagning. Många är rädda att överkrydda och förstöra köttet, men det är mycket sällan man gör det.

Att grillmästaren helst grillar hamburgare kommer inte som en chock.

– Det finns oändligt många olika varianter av hamburgare att göra, det är också något barnen gillar att käka med vilket underlättar för alla, säger han och ler.

Efter en sjundeplats på SM i hamburgare förra året ser Christopher fram emot årets mästerskap.

– Jag har en känsla av att det kommer gå ännu bättre i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!