Vi börjar på Garpavägen i Åtvidaberg. Det var där växte Mikael Mård upp.
– Jag älskade att måla och ville bli konstnär. När jag fick papper och penna i hand så var jag sysselsatt länge, säger han.
Med tiden byttes papper och penna mot datorer, modellering och dataspel. Gymnasiet tillbringade Mikael Mård på teknikprogrammet på Bildningscentrum Facetten, där han också drev UF-företag och gjorde 3D-modeller åt företag.
– Jag var lite av en nörd på skolan. Inte den där coola, omtyckta killen. Jag hade ganska dåligt självförtroende, säger han uppriktigt.
Vi sitter på altanen hemma hos Mikaels föräldrar; Carina och Jan-Erik Mård i Basthagen. Fyraåriga dottern Lexi skuttar omkring glad att vara hemma hos farmor och farfar.
Mikael Mård utstrålar lugn när han avspänt berättar om vägen till miljardbudet.
Efter en kort projektanställning på Partnertech stakade Mikael Mård ut ett livsmål: "att få utveckla sina konstnärliga sidor och ändå ha ett jobb."
– Helt ärligt, jag passade inte i industrin. För mig var det inte inspirerande.
År 2007 blev det istället högskolan i Skövde och ett program i dataspelsutveckling med inriktning på grafik.
– Det var så skönt att komma dit. Där var alla som jag, vi var alla nördar på det vi höll på med.
Självförtroendet växte i den miljön. Tidigt stakade Mikael ut en ambition: att starta något eget kring spelutveckling tillsammans med de bästa på skolan.
– Jag hittade dem och vi satte ihop en grupp. Vi jobbade stenhårt och lyckades få en pallplats och lite pengar i en amerikansk tävling.
Fler knöts till gruppen. Genom en inkubator kopplad till högskolan fick gruppen tillgång till ett litet kontorsrum.
– Vi tog med våra egna datorer, mina köksstolar och byggde bord av bordsskivor. Det var trångt och varmt och vi jobbade axel mot axel.
2010 startade Mikael tillsammans med åtta studiekamrater Coffee stain studios.
– Vi släppte vårt första spel, Sanctum för PC. Det gick ganska bra, vi kunde plocka ut lön och satsade vidare.
Två och ett halvt år senare släpptes uppföljaren Sanctum 2.
– Vi kom in på en plattform där man kan köpa spel online. Sanctum 2 var bästsäljande en dag, det räckte för ett genombrott.
Mikael Mård beskriver en tid då allt handlade om spel och jobb. Fler och fler anställdes i bolaget.
– Vi jobbade sent om kvällarna och gick upp tidigt för att gå till jobbet igen. Vi hade jobbat hårt och länge och fick en tanke om att göra ett plojspel, något flippat och lite knäppt.
Det blev Goat simulator, ett spel som Mikael beskriver med iver och skratt:
– Jag skapade en get som går omkring i en by. Han stångar folk och sabbar saker. Det är galet och det mest unika spel jag jobbat med.
En trailer med spelet blev viral och kom snabbt upp i fem, sex miljoner visningar. På kort tid såldes 10 miljoner exemplar av spelet.
Nästa blev Satisfactory, ett strategispel som släpptes i en uppbyggnadsfas och som också blivit en storsäljare.
Då, 2018, hade Mikael Mård hunnit gifta sig med Line, som också jobbade i Coffee stain studios. Dottern Lexi hade fyllt två år.
– Då ville vi göra något annat. Vi sålde huset, bilen, våra möbler. Jag sa upp mig, men hade kvar mitt ägande i bolaget. Vi hade planerat i fyra år när vi köpte båt och började segla.
Samma år kom budet, värderat till en miljard kronor från dåvarande bolaget THQ Nordic, nu Embracer, som hade följt utvecklingen i Coffee stain studios.
– Vi sålde gemensamt. Vi fick alla en stor summa pengar och aktier i Embracer.
Pengar är inte allt, säger Mikael och drar i sin hemstickade tröja när han berättar att värdet på försäljningen för hans del idag uppgår till över 200 miljoner kronor.
– Jag har själv inte haft pengar som mål, utan mer att försörja mig på något kul. För mig hade det varit en mardröm att gå till jobbet i 40 år och varje morgon vakna med att längta tills det är fredag.
Med ett kapital på över 200 miljoner kronor behöver Mikael Mård inte arbeta, inte någonsin. Kapitalet växer och just nu, efter försäljningen av bolaget är han en tid förhindrad att arbeta med konkurrerande verksamhet.
Så, vad gör du om dagarna?
– Jag skulpturerar i lera. Jag är mycket med min dotter och fru, de betyder mest. Vi vill ut och segla igen när det känns lugnare med corona. Målet är att vi ska ta oss till Karibien. Jag vill få ut så mycket som möjligt av vad livet har att erbjuda.