Nya planer för klassiska hotellet

Gamla klassiska hotell Stallet får en ny ägarkonstellation. Nya planer rymmer nya bostäder, men inte den stora bassängen i simhallen.

Nu blir det nytt liv och nya planer för gamla Stallet. En ny ägartrojka ansluter sig till den tidigare för ett gemensamt mål om att utveckla nya bostäder i anslutning till Stallet.

Nu blir det nytt liv och nya planer för gamla Stallet. En ny ägartrojka ansluter sig till den tidigare för ett gemensamt mål om att utveckla nya bostäder i anslutning till Stallet.

Foto: Daniel Bennelid

Åtvidaberg2020-03-30 19:30

Nu är det åter liv på hotell Stallet. 

– Vi är här och går igenom byggnaden. Det är så stort. Man kan gå här i flera timmar och upptäcka nya saker. 

Det säger Carl-Magnus Larsson, entreprenör inom bygg- och fastighetsbranschen som nu gått in som delägare i Stalletbolaget Stallet 3 och 6 i Åtvidaberg AB.

Han gör det tillsammans med Raymond van der Heijden, tidigare stadsarkitekt i Åtvidabergs kommun och Mathias Ekroth, också entreprenör inom bygg- och fastighetsbranschen.

Med i bolaget är också fastighetsentreprenören Tord Önnegren, som köpte Hotell Stallet 2013 och senare upplät det som flyktingförläggning mellan 2014- 2018. 

Efter att de sista asylsökande lämnat hotellet stod Tord Önnegren inför en utmaning. Han förde fram tankar om bostäder på baksidan av hotellet och initierade ett arbete med en ny detaljplan.

Han lät också annonsera ut hotellet med 66 rum, sju konferensrum, en stor restaurang och simhall i direkt anslutning, för försäljning.

Lösningen blev klar förra månaden. Tord Önnegren är kvar som delägare och får sällskap av nya krafter med nya idéer. 

Carl-Magnus Larsson beskriver den nya ägartrojkan som en grupp entreprenörer med flera kompetenser; från exploatering till arkitektur och kunskaper om gamla fastigheter. 

Vad ska ni göra? 

– Vi har ingen färdig produkt nu och vet inte hur slutprodukten ser ut, säger Carl-Magnus Larsson och talar om en vision att driva projekt Stallet vidare. 

Planerna rymmer trygghetsbostäder, hyreslägenheter, eventuellt någon verksamhet, kanske samlat kring en inbyggd gård på baksidan av huvudbyggnaden. 

– Vi undersöker olika alternativ och låser oss inte vid något nu, säger han och tillägger att detaljplanen kommer att styra den framtida utformningen.

Projektet kommer att få ta tid. 

– Vi kommer att börja i en ände och smyga igång och bygga på successivt. I slutänden kommer det att vara en stor satsning.

Visionen att utveckla Åtvidabergs kanske mest kända byggnad är spännande, uppger Larsson.

– Det vore väldigt roligt om vi kunde göra det här till något riktigt positivt och riktigt fint, säger han. 

Men projektet är inte utan utmaningar. En är simhallen. Carl-Magnus Larsson levererar inget glädjebesked till den som räknar med att simhallen ska återöppnas.

–  Vi har tittat på badhuset. Det går kanske att behålla en mindre pool för boende, men för den stora bassängen är det ovisst, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!