In i det sista fanns förhoppningar om att de 22 av 24 deltidsbrandmän som sagt upp sig skulle ta tillbaka sina uppsägningar och återgå i tjänst.
Detta trots att brandmännen i mitten av april uppgivet meddelade: "Vi går".
Joakim Johansson, talesperson för deltidsbrandmännen säger under fredagen att uppsägningar kvarstår.
– Det innebär att RTÖG skrider till verket med sin nödlösning, säger han.
Är det helt uteslutet att ni kan gå tillbaka senare?– Det finns en del frågeställningar som vi inte fått svar på. Tills dess vi fått svar på dem kan vi inte bestämma oss för att gå tillbaka.
Joakim Johansson säger att deltidsbrandmännen jobbar för en lösning och att samtalen med RTÖG fortsätter.
Samma svar ger Michael Wahlqvist, distriktschef inom RTÖG och pressansvarig för stationen i Åtvidaberg.
– Vi tittar på hur vi kan komma närmare varandra. Vi vrider och vänder på saker för att se om vi kan tillgodose de önskemål som förts fram.
Michael Wahlqvist uppger att RTÖG presenterat några förslag.
– De har inte förkastats. Så länge vi har en dialog finns förhoppningar.
Konflikten rör ledarskap, övning och utbildning. Brandmännen har under våren minskat sitt krav om ett ledarskap på plats från två dagar i veckan till fyra till fem timmar i veckan.
RTÖG har svarat att förbundet hanterar sina tolv deltidsstationer lika och att man inte kan tillsätta ett extra ledarskap på en av dem.
– Vi har inte resurserna. Om en skulle få, så skulle övriga elva också vilja detta, säger Michael Wahlqvist.
På onsdag nästa vecka träffar deltidsbrandmännen återigen företrädare för RTÖG.
– Jag hoppas att några saker klarnar efter det, säger Joakim Johansson.
I avvaktan på en lösning på konflikten sätter RTÖG sin plan B i verket. Kl 17 på valborgsmässoafton går tre heltidsanställda i tjänst vid stationen i Åtvidaberg. Varannan vecka ansluter två deltidsanställda (två som stannat kvar i tjänst och två nyanställda). Vid midnatt upphör anställningarna för de 22 som sagt upp sig.
Därmed minskas styrkorna från sex brandmän till tre (fem de veckor deltidarna ansluter). En heltidskår kan göra snabbare utryckningar, men har begränsningar. Vid tre brandmän tillåts inte rökdykning.
Tillförordnade förbundsdirektören Ulf Lago besökte i veckan fullmäktige i Åtvidaberg. Han manade politiker och allmänhet att känna sig trygga med plan B och berättade att RTÖG i dagarna går ut med en informationsbroschyr till hushållen.