Det är skolans trygghetsgrupp som under höstterminen låtit skolans 340 elever svara på en enkät.
– Den första sedan skolan blev F-3-skola, säger Mirja Rydberg, klasslärare i 1E.
Tidigare år har Centralskolan och numera nedlagda Långbrottsskolan gjort liknande mätningar. Men med nya Centralskolan görs en nystart och resultaten från höstens mätning får ligga som grund för kommande jämförelser.
Sammanfattningen ger höga betyg.
*Nästan alla, 99 procent svarade jättebra på frågan om att det finns vuxna på skolan om de litar på.
*85 procent trivs jättebra i skolan, 14 procent svarar bra.
*87 procent trivs jättebra i klassen, 12 procent bra.
*97 procent svarar jättebra på frågan om de har någon kompis de litar på.
Linda Mellström är klassföreståndare för 2B, en klass om kom från gamla Långbrottsskolan. Hon kände av oron inför flytten till Centralskolan.
– Mina elever tycker att det blivit bra. Med enkäten vet vi att barnen trivs och det är det viktigaste. De blir sedda och känner sig trygga.
Men allt är inte bra. Elevernas svar pekar ut omklädningsrummen i tennishallen och matsalen som mindre bra.
I båda fallen har mer än hälften av barnen svarat "jättebra". En tredjedel tycker att det är "bra", medan 12 procent tycker att omklädningsrummen är "dåliga" och fyra procent upplever matsalen som "dålig".
Resultaten speglar Mirja Rydbergs och Linda Mellströms erfarenheter.
– Det kan var skrikigt och trångt i omklädningsrummen i tennishallen. Det har idrottslärarna flaggat för. Också i matsalen kan ljudnivån bli hög och en del barn tycker att det är trångt i kapprummet.
Trygghetsgruppen har analyserat enkätsvaren och skickat förslag på åtgärder till skolans ledning.
Sammantaget är Centralskolans rektor Magnus Wallén nöjd.
– Resultatet är glädjande positivt. Jag hade förväntat mig ett annat resultat efter omorganisationen. Det var mycket oro i samband med nedläggningen av Långbrottsskolan, men pedagogerna har gjort ett jättebra jobb för att det skulle bli så bra som möjligt för eleverna.
För matsalen finns förslag på åtgärder. Omklädningsrummen är svårare att lösa, då det krävs ytterligare två omklädningsrum för att undvika att två klasser byter om i samma rum samtidigt. Fastighetsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen hanterar frågan.