Jessica, 36, ångrar inte att hon vågade starta eget

Jessica var inställd på en tuff utmaning när hon startade egen massagemottagning. Numera har hon även gruppträningar och livet som egenföretagare har överträffat hennes förväntningar.

Jessica Petersson, 35 år, driver sedan tre år eget företag där hon erbjuder massage och träning.

Jessica Petersson, 35 år, driver sedan tre år eget företag där hon erbjuder massage och träning.

Foto: Sandra Lindblom

Åtvidaberg2024-04-01 17:00

36-åriga Jessica Petersson är på gott humör när hon tar emot i massagerummet i den lilla stugan vid Bysjön. I öppna spisen är en brasa tänd och hon har precis avslutat en massage. Sedan tre år tillbaka driver hon det egna företaget Jessi träning och massage i Åtvidaberg. Hon kombinerar det med familjelivet på en gård utanför tätorten där hon bor tillsammans med sambon Ludde och deras tre barn. 

undefined
Jessica Petersson, 35 år, driver sedan tre år eget företag där hon erbjuder massage och träning.
undefined
Inne i massagerummet finns det öppen spis.

– Under uppväxten trodde jag nog inte att jag skulle stanna i Åtvidaberg, men när jag träffade Ludde tänkte jag om. Det blev några år i Linköping innan vi tog över hans föräldragård. 

Det var under föräldraledigheten med det tredje barnet som tankarna att starta eget företag verkligen tog fart. På hennes föräldrars tomt vid Bysjön fanns ett gästhus där hon kunde starta sin massageverksamhet. 

– Det gav mig möjlighet att jobba mer flexibelt för att få ihop familjelivet på ett ännu bättre sätt.

Numera driver hon även bland annat gruppträningar som ger henne mycket frisk luft. Passen bedrivs nämligen utomhus i alla väder året runt. Under vissa pass lyfter deltagarna exempelvis stockar och stenar ute i naturen. Av egen erfarenhet vet Jessica att det kan vara svårt att få ihop livspusslet, därför är barnen välkomna att följa med sina föräldrar.

– Jag vill möjliggöra rörelse för alla. Jag har alltid tränat och är övertygad om att det hjälper en att orka mer och exempelvis klara skolan bättre. Under mina egna tonår var det nog bra att jag hade matcher många helgmornar. Då gick det inte att vara ute hur sent som helst.

Jessica säger att hon och Ludde alltid haft med sina barn på olika rörelseaktiviteter och hon är glad att det har blivit en naturlig del i barnens liv.

– Skulle de inte tycka att det var roligt skulle vi hitta på något annat med dem. Det viktigaste är ju att göra något man mår bra av.

undefined
I gästhuset på föräldrarnas tomt vid Bysjön driver Jessica sitt företag. Här har hon sin massagestudio och träningen hålls i närheten av Bysjön.
undefined
En stor del av verksamheten är massage och bedrivs i lokalen vid Bysjön.

Jessica visste att det skulle bli en tuff utmaning att starta eget. 

– Jag gick in med inställningen att det inte skulle blomstra, utan att jag skulle hålla mig över vattenytan. Men det har blivit så mycket mer.

Livet som företagare har överstigit alla hennes förväntningar och idag kan hon inte se sig vara fast anställd igen. Hon känner sig inte ensam, utan är glad över alla nya kontakter hon knutit med andra företagare. För att undvika att jobba alla kvällar har hon även två anställda som håller i vissa pass.

Både hon och sambon är egna företagare vilket kan innebära vissa utmaningar. 

– Barnen går alltid först, men det är klart att när de är sjuka så kan det vara tufft. Det blir mycket planering och barnens mor- och farföräldrar ställer upp så mycket de kan.

undefined
Jessica tänkte till en början fokusera på massage, men snart började kunderna efterfråga träning. Jessica som är personlig tränare tänkte först att hon inte hade en lokal som lämpade sig för träning, men började snart erbjuda träning utomhus. Idag kör hon ute året runt i alla väder.

Samtidigt har Jessica fått ett nytt intresse där hon känner att hon får återhämtning. För något år sedan började hon jaga. Intresset växte fram i samband med att vilda djur förstörde mycket runt gården. När en gammal klasskamrat skrev på sociala medier att han skulle ta jägarexamen bestämde hon sig för att följa med.

– En stor anledning var ju att jag ville lära mig mer om både djur och natur.

Framförallt under hösten tillbringar hon mycket tid i skogen. Dels för att hålla efter viltbeståndet runt gården, men också för att få en stund för sig själv, eftersom hon är den enda i familjen som jagar.

– I skogen kan man inte tänka på något annat än just jakten. Det är en sorts meditation för mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!