Idén kom under löprundan – snart öppnar de sitt café

I gamla Stallkioskens lokaler planerar Jennie och Henrik Söderteg att i vår öppna ett nytt café.

Henrik och Jennie Söderteg har själva renoverat lokalerna som ska bli Södertegs Café.

Henrik och Jennie Söderteg har själva renoverat lokalerna som ska bli Södertegs Café.

Foto: Johan Nicklasson

Åtvidaberg2021-02-14 19:30

Jennie Söderteg får ofta idéer när hon är ute och springer. Den idé hon fick under en löprunda i november dröjde sig dock kvar. När en lämplig lokal blev ledig skred Jennie Söderteg, tillsammans med sin man Henrik, till verket och i slutet av april öppnar de Södertegs café.

– Vi tycker själva mycket om att gå på café och jag upplevde att det saknades ett modernt sådant i Åtvidaberg. I slutet av november fick vi nys om att Stallkioskens gamla lokaler var lediga och då bestämde vi oss direkt.

Varken Jennie eller Henrik har tidigare erfarenhet av caféverksamhet men eftersom Henrik också driver Kambrinks markiser i Linköping är de vana vid företagande. Sedan övertagandet av lokalerna i slutet av november har de arbetat med att renovera och iordningställa för en planerad öppning i slutet av april.

– Vi riktar inte in oss på någon specifik målgrupp utan alla är välkomna hit. Däremot har jag själv upplevt att det ofta är svårt att ta med sig barn på café och av den anledningen har vi skapat en avskild barnavdelning, berättar Jennie.

undefined
Jennie Söderteg förevisar den nyinköpta kaffemaskinen.

Södertegs café kommer att erbjuda "en modern cafémeny" som förutom kaffe och tilltugg också ska innefatta olika typer av varma smörgåsar, sallader och lättare luncher. Dessutom planerar de att ha ett stort glassutbud.

undefined
Södertegs café kommer bland annat att satsa på ett brett glassutbud till sommaren.

Känns det inte osäkert att öppna ett café under rådande pandemi?

– Självfallet hoppas vi, precis som alla andra, på att smittan ska avta och att vaccinet ska få önskad samhällseffekt, men vi tar också höjd för att göra de anpassningar som krävs. Vi ska också erbjuda ett antal sittplatser utomhus, säger Jennie.

Entusiasmen över det gemensamma projektet är påtaglig och Jennie och Henrik är förväntansfulla inför öppningen. De senaste månaderna har dock inneburit mycket arbete av varierande karaktär.

– Vi har blivit tvungna att lära oss under resans gång, eftersom vi inte har någon tidigare erfarenhet av detta. Förutom renovering av lokalen har arbetet bland annat handlat om att ta fram olika menyer och att lära sig hur den nyinköpta kaffemaskinen fungerar, berättar Henrik.

undefined
Varken Jennie eller Henrik har tidigare drivit café men Henrik har erfarenhet av företagande inom andra branscher.

Finns det marknad för ytterligare ett café i Åtvidaberg?

– Ja, vi tror det. Sandelius är bra men en ort av Åtvidabergs storlek förtjänar minst två bra caféer.Vi har också fått mycket positiv respons från ortsbefolkningen via Facebook och Instagram så jag tror att vi blir ett välkommet tillskott, säger Henrik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!