Hyllade duon är årets valborgsband

I år är det unga och kritikerrosade elektropopduon Isle of you som spelar in våren på Kanonvallen.

Elektropopdun Isle of you som just släppt ny singel kommer till Kanonvallen.

Elektropopdun Isle of you som just släppt ny singel kommer till Kanonvallen.

Foto: Pressbild

ÅTVIDABERG2019-04-09 19:30

Det snurrar på för Isle of you.

– Vi har just släppt nya singeln, Hold tight. För andra veckan i rad är den veckans låt i P3, berättar Elina Danielsson, ena halvan i duon.

Hon är liksom andra halvan i gruppen, Ida Johansson inne på sitt 23:e år. De är unga, men har lång erfarenhet av att spela tillsammans.

– Vi har spelat ihop sedan vi var tio år och spelade tidigt på pubar och restauranger.

Uppväxta i Färjestaden har de genom åren spelat på scener både hemma på Öland och på fastlandet.

– Nu har vi flyttat till Stockholm och det har gett nya möjligheter. Vi har fått spelningar i hela landet. I helgen var vi i Göteborg och på fredag ska vi till Lund.

På meritlistan finns många låtframgångar, som hiten Change of heart, men också kritikerhyllningar. Musikguiden P3 har lyft fram Isle of You som "Sveriges nya popduo som flirtar med 80-talet och för tankarna till Madonna och Icona Pop".

– Vi spelar elektropop, dansmusik med mycket syntar och med texter om våra tankar om livet. Det kan vara om kärlek, vi utgår från små små stunder i de stora situationerna i livet, säger Elina Danielsson som är taggad på att möta Åtvidabergspubliken på valborgsmässoafton i årets första utomhusspelning.

– Vi älskar att spela live och vill få publiken att dansa och lyssna på bra musik.

Isle of you spelar runt kl 21.30, direkt efter det traditionella valborgsprogrammet med brasa, fyrverkerier och vårtal, i år av Lars Rasch.

Firandet startar redan runt klockan 18 med Street Rebels cruising som börjar på Grevgatan och går mot Kanonvallen, där det finns hoppborg, fotbollsdart och popcorn. Efter Isle of you spelar DJ Herman Linderoth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!