Han blev Årets Åtvidabergare

Utmärkelsen Årets Åtvidabergare gör comeback. Först ut att få titeln igen är Fredrik Klint.

Årets åtvidabergare. Fredrik Klint, vd i Åtvidabergs Bostads AB får utmärkelsen bland annatför att ha renoverat det gamla Domus-huset, som vårdcentralen flyttat till.

Årets åtvidabergare. Fredrik Klint, vd i Åtvidabergs Bostads AB får utmärkelsen bland annatför att ha renoverat det gamla Domus-huset, som vårdcentralen flyttat till.

Foto:

ÅTVIDABERG2017-10-03 20:00

Det vilar en del historia över utmärkelsen Årets Åtvidabergare.

– Vi delade ut den under 90-talet i samband med att vi körde insamlingar till bandyplanen, berättar Börje Johansson, ordförande i Åtvidabergs bandyklubb.

Utmärkelsen delades ut sju, åtta gånger till åtvidabergare som utmärkt sig, bland annat Karl-Hugo Flood (som var en mästare på Åtvidabergs historia), Rolf Skoog (för ledarframgångar inom handikappidrotten) och Kristina Solfors Rehnholm (för engagerade insatser i Åtvidabergs musikliv). Priset kom med tiden att läggas på is.

– Allt har sin tid, förklarar Börje Johansson, som nu tillsammans med en grupp inom klubben blåst nytt liv i utmärkelsen och avser att dela ut det under en handfull år i alla fall:

– Det fanns en så bra kandidat nu, säger han vidare och syftar på Fredrik Klint, vd i Åtvidabergs Bostads AB som under året fullföljt en omfattande ombyggnation i gamla Domus-huset till Region Östergötlands nya vårdcentral och tagit spadtag till nybyggnation för Jysk i Fågelsången.

Motiveringen lyder: ”Fredrik har visat att han vill utveckla Åtvidaberg till att bli en attraktiv ort att bo i. Med mycket arbete och glädje har Fredrik det gångna året visat att man kan göra stora insatser för orten.

Bland annat har det gamla Domus-huset renoverats och blivit en pärla mitt i Åtvidaberg. Fredrik har även påbörjat flera nya spännande projekt.”

Fredrik Klint fick ta emot utmärkelsen i samband med en samling på bandyklubben inför ÅFF:s hemmamatch i söndags.

– Jag blev så överrumplad, säger Fredrik Klint.

Han är glad och stolt över utmärkelsen, men framhåller med stor tydlighet och ödmjukhet att han inte ser sig som ensam mottagare. Han framhåller de 28 anställda i Åtvidabergs Bostad AB och alla de 188 personerna som var engagerade i att bygga den nya vårdcentralen. Han lägger till revisorn, arkitekten, Region Östergötland, med flera och tillägger att det finns många andra som varit värdiga utmärkelsen.

– Som Börje Johansson. Han drar människor från hela landet till samlingarna inför ÅFF:s hemmamatcher. Och ta föreningarna, som Yxnerums hembygdsförening som jobbar så hårt för andra.

På en fråga om utmärkelsen har betydelse blir svaret:

– Jo, det har det . Det är roligt att höra att någon säger att vi gjort något bra.

Du säger vi?

– Ja, hela Åtvidabergs Bostads AB.

Själva priset är individuellt. Fredrik Klint hade inför utdelningen bokat in sig på en fotbollsresa till München med andra åtvidabergare. Börje Johansson berättar att Fredrik Klint i samband med resan kommer att bjudas på middag i sällskap med ex-fotbollsproffset Conny Torstensson.

– Sveriges mest meriterade fotbollspelare genom tiderna. Det finns ingen annan svensk spelare som tagit hem tre Champion League-titlar, säger Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!