Det var i slutet av 2019 som företaget PowerToys flyttade från Tornby i Linköping till Eksågen i Åtvidaberg. Peter de Carro heter mannen som driver företaget sedan uppstarten 1992. Redan som ung intresserades han av motorsport, men hade inte förutsättningarna att delta i sporten. Istället började han med slotracing och tävlade med radiostyrda bilar. Därefter har intresset bara växt och det visar sig tydligt i hans företagande.
Hur kom det sig att butiken flyttades?
– Vi höll till i en fastighet i Tornby som såldes och vi skulle vara kvar i ett antal år innan vi behövde hitta en annan plats. Vi var runt och tittade mycket och hittade det här stället i Åtvidaberg. Vi har en väldig möjlighet här.
Peter De Carro berättar att den nuvarande butiken i Åtvidaberg nämligen är tre-fyra gånger större än den tidigare butiken i Linköping. Dessutom har de utökat verksamheten och har nu också ett fik. Utanför lokalen finns även en aktivitetspark.
– Där kommer vi ha radiostyrda aktiviteter, vi kommer bygga en off road-bana och vi har påbörjat bygget av en så kallad crawler-bana borta i dungen utanför där man kan testa att köra radiostyrda bilar uppför i terrängen.
Precis som för de flesta andra verksamheter har dock den rådande pandemin ställt till det lite.
– Vi skulle ha arrangerat en hobbymässa helgen efter midsommar, men sedan kom covid-19.
Trots det menar Peter de Carro att flytten har levt upp till förväntningarna. Rent försäljningsmässigt säger han att det går bättre nu än vad det gjorde för dem när butiken låg placerad i Linköping.
Vad finns det för negativa aspekter med flytten hit?
– Det är att hitta rätt personal. Bor man i en större stad finns det ett större utbud av personal som har den kompetens och det teknikintresse man söker. Nu har vi väldigt bra personal här och även om vi skulle behöva vara någon mer så ska vi inte rekryter i närtid ändå. Covid-19 gör ju saker och ting så väldigt osäkert.
– Det har gått jättebra såhär långt, men vad händer nästa halvår? Man vet ju inte. Det är en faktor som finns med i allt man gör.
Trots ovissheten har Peter de Carro tillsammans med sjukgymnasten Ulla Bohlin beslutat att utforma ett hälsocenter i lokalens ena ände. Tidigare var byggnaden nämligen ett fotbollsgymnasium, vilket innebär att det vid flytten fanns färdiga omklädningsrum redo att användas. De Carro, som bor på Öland, tränar där på ett så kallat "Milon-gym" som erbjuder ett träningskoncept där hela kroppen tränas igenom på 17,5 minut.
– Det krävs ingen raketforskning att konstatera att det passar rätt bra att dra igång ett gym här. Då tänkte jag att vi kunde starta ett milon-gym här i Åtvidaberg, det första i Östergötland.
Sagt och gjort. Intill de två omklädningsrummen finns nu en stor sal fylld av träningsmaskiner.
– All data lagras på ett kort, så som inställningar vad gäller belastningar, ryggstöd och sitthöjd. När du stoppar i kortet i maskinen ställer den in sig automatiskt efter dina förutsättningar.
Enligt Peter de Carro fick de en bra start på verksamheten.
– Sedan kom covid-19 och många som hade löst årskort ville pausa dem. Nu, sedan några veckor tillbaka, känner vi att vi är på gång igen med nya medlemmar.
Fanns det på grund av det någon stund av ånger?
– Nej. Man kan inte titta bakåt, det handlar bara om att titta framåt och se hur man kan positionera sig. Beslut är fattade, sedan är det bara att agera utifrån dem.