Hon är inte bara lärare med fokus på internationalisering. Magdalena Vogt är också engagerad i Åtvidabergs Kenyaförening, och har ett personligt engagemang för integration.
I tjänsten arbetar hon med att skapa kontakter mellan Facetten och skolor i andra länder. Projekten är flera; utbytet med Kenya är ett. Det finns även projektplaner med bland annat Tyskland, Frankrike och Irland.
Engagemanget i Kenyaföreningen sker på ideell basis, liksom kontakter med nyanlända.
– För mig är det viktigt att träffa människor från olika delar av världen. Relationer med andra människor berikar. Det är lärorikt och gör livet i Åtvidaberg mycket roligare.
I samband med skolutbytet arrangerar Kenyaföreningen på lördag kl 17 en öppen kulturkväll i Kulturhuset. Föreningen har fått ta del av kommunens integrationspengar och kommer under kvällen att samla många nationaliteter.
Bland annat serveras mat från till exempel från Syrien,Thailand, Ryssland, Kenya och Eritrea. Under kvällen informerar Kenyaföreningen om sitt arbete och introducerar en vänskapsförmedling.
– Vi vill förmedla kontakt mellan svenskar och nyanlända. I nuläget har flera nyanlända anmält sig, men vi saknar svenska familjer.
Magdalena Vogt uppmanar intresserade att ta del av vänskapsprojektet, som också delar ut bidrag till gemensamma aktiviteter.
– Det kan vara till ett besök i Kolmården, för gemensam matlagning eller för att gå på fotboll tillsammans, säger hon.