När Tommy Ekman och Madelene Gustafsson tog över Sandelius konditori i Åtvidaberg i början på året var det med en tanke om att behålla det som funnits tidigare, men även om att tillföra och förnya. De pratade bland annat om kvällsöppet, ny uteservering, julbord och evenemang.
Läs mer: Kändisen tar över legendariska kondiset
På det halvåret har det hänt mycket. Bland annat har de blivit varse att en viss bakelse är populär i Åtvidaberg.
– Vår första härdsmälta skedde under semmeldagen. Vi hade bemannat upp med mycket personal, men vi räckte inte till. Vi blev lite överrumplade, säger Tommy.
Madelene säger att det har varit väldigt mycket jobb, men också väldigt lärorikt.
– Nu känner vi att vi börjar veta vad åtvidabergarna vill ha, säger hon.
I den lokal de nu förfogar över finns det 65 platser. Men platskapaciteten är på väg att utökas markant – paret har köpt upp lokalen bredvid vilket innebär att de kommer få betydligt mer utrymme att jobba med. Den nya lokalen ska ha plats för 140 besökande. Där inne ska man bygga scen för större evenemang, som exempelvis julbord med artistframträdanden.
– Jag vill även testa att servera brunch. Jag tror att det hade kunnat bli populärt, säger Tommy.
Tanken är att man ska flytta in i de nya lokalerna till september, men planerna för Sandelius framtid slutar inte där.
– Vi funderar på att öppna upp någonting utomlands, men var och när det sker är svårt att säga, säger Tommy.