Cirkusen tog över Kanonvallen

Professionella cirkusartister visade igår eftermiddag upp sina konster för åskådarna.

Balans. En av artisterna åker hoverboard på händerna.

Balans. En av artisterna åker hoverboard på händerna.

Foto: Erik Johansson

Åtvidaberg.2017-08-05 08:00

Hellgregnet drog in över Åtvidaberg, men lagom till föreställningens start tittade solen fram igen och värmde publiken. Människor i alla åldrar hade tagit sig till Kanonvallen för att se showen, och barn utrustade med ballonger och popcorn tog plats på mattor på asfalten framför cirkusvagnen. Med klassiska cirkuskonster som akrobatik, lindans och jonglering blandat med nyare nummer som att åka hoverboard på huvudet underhöll Sango publiken.

"Sango - en cirkus på väg" är en uppsättning från Östgötateatern som har turnerat runt med sin vagn i Östergötland i sommar. Föreställningen är en uppföljare på fjolårets "Håll ihop – en cirkus på hjul" som sågs av ungefär 5000 personer. Det är inte bara svenskar i ensemblen - i den ingår även artister från Danmark, Marocko och Frankrike.

Östgötateatern meddelar via sin hemsida att målet med föreställningen är, förutom att erbjuda en spännande cirkusupplevelse, att stärka sammanhållningen och skapa mötesplatser i de samhällen de besöker. Cirkusen är en del av projektet "Sommar i Åtvid" som pågått sedan början av juni.

Aktiviteterna, som till exempel cirkusen, är möjliga tack vare bidrag till kommunen från MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Missade man föreställningen har man en ny chans att se den imorgon, då vid Björsäters skola.

Källa: www.ostgotateatern.se
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!