I veckan packar hon återigen väskan. Denna gång för Dublin.
– Jag kommer att träffa andra lärare från Europa för att diskutera olika utbyten, berättar Magdalena Vogt.
Under höstlovet besökte hon Düsseldorf och träffade pedagoger från Ungern, England, Tyskland och Teneriffa inför ett kommande utbytesprojekt kring hållbar utveckling.
– Skolan har bestämt sig för att satsa brett på internationalisering. I mitt uppdrag ingår att samordna och ansöka om medel till olika projekt.
Nyligen kom glädjande besked från UHR, Universitets- och högskolerådet. Facetten får 128 000 kronor för ett Kenyaprojekt. I februari åker elever på skolans dansprofil tillsammans med ett par lärare till Kenya.
– Det blir en planeringsresa för utbyte. Vi kommer att fokusera på mänskliga rättigheter och kvinnors rättigheter, ja på alla människors lika värde. I april tar vi emot kenyaner här.
Magdalena Vogt brinner för internationella utbyten och är övertygad om dess betydelse.
– I gymnasieålder är man öppen för möjligheterna att möta olika människor och kulturer. Det handlar om att bygga värderingar och hur man ser på världen, säger hon och fortsätter:
– Det är viktigt för oss som skola att skapa dessa möjligheter. Dels innebär det skarpa och motiverande lägen för våra studenter, dels bygger vi solidaritet och värdegrund.
Ett exempel på skolans internationalisering är det nära samarbetet med Amnesty International. Facetten är en av 21 samarbetsskolor i landet som fokuserar på en skolkultur där mänskliga rättigheter står i centrum.
Facetten har under höstterminen även bjudit in elever i årskurs nio till en internationaliseringskurs. En grupp fick åka till Stockholm och lyckades via kontakter få ett kort möte med doktor Denis Mukwege, flerfaldigt nominerad till Nobels fredspris för sitt arbete med våldsutsatta kvinnor i Kongo.
– Dessa möten gör något med eleverna. Man får se och ta del av något i verkligheten.
Själv har Magdalena Vogt en bakgrund som ger tyngd i arbetet. Sitt eget gymnasiearbete gjorde hon i Thailand, där hon följde arbetet mot barnprostitution. Efter gymnasiet arbetade hon på ett skolhem i Thailand och kom senare att tillbringa två och ett halvt år i Laos som rådgivare i utbildningsfrågor och frågor om barns rättigheter.
– Möten med andra kulturer ger mycket. Det är meningsfullt och har gett mig nya perspektiv, säger hon.