Hyllorna är välfyllda och de luckor som finns hittas bland konserver och torrvaror.
– Fast det fylls ju på allt eftersom, säger Björn Dahl, och fortsätter:
– Luckorna på hyllorna beror inte på hamstring, säger Björn. Det är rester av covidsituationen som ibland har gjort det svårt i både produktions- och logisitkled. Det är först nu som man verkar ha fått tillbaka all produktionspersonal som tidigare har varit covidsjuk.
De Åtvidabergsbor som Corren pratade med förefaller ta mycket med ro, ingen är orolig just nu, men flera tycker att framtiden är oviss.
– Jo jag har faktiskt köpt en och annan burk extra, säger Marie-Louise Nellborg Arnell.
Myndigheterna vill att vi skall klara oss en vecka – är det av den anledningen?
– Ja, fast vi är nog rätt väl förberedda överhuvudtaget. Kanske inte på grund av världsläget, utan att vi ändå är rustade. Vi bor på landet och vi har både stormkök och elverk.
Vid delikatessdisken möter vi Roger Wikander.
Hur tänker du kring detta med att bunkra varor?
– Jag har inga sådana planer, inte just nu. Och vi har lite överlevnadsutrustning hemma, stormkök och liknande eftersom vi är vandrare. Men tänker man på världsläget överhuvudtaget tycker jag att det är riktigt otäckt.
Det talas om stigande matpriser, hur ser du på det?
– Jag har länge tyckt att matpriserna ändå är för låga! Bönderna måste ju få betalt och vi måste acceptera stigande priser.
Anna-Lena och Bosse Björling har två välfyllda varukorgar, men det handlar inte om hamstring.
– Nej, vi tänker inte så, vi har nog alltid så att vi skulle klara oss nån vecka, säger Bosse.
Björn Dahl berättar att de varor som ändå har sålts lite mer än vanligt är ungefär desamma som när pandemin bröt ut. Konserver, soppor, makrill, men också T-Röd. Likaså mjöl, pasta och ris.
Hur ser du på framtiden om kriget fortgår?
– Risken är att vi får kraftiga prishöjningar och varutillgången kan på sikt påverkas. Ryssland och Ukraina är till exempel stora exportörer av vete och majs.
Vad säger kunderna om prishöjningarna?
– De verkar ha förståelse.
Men kan du inte garantera dina kunder varutillgång genom att ta hem lite mer åt gången?
– Nej, det går inte. Det finns nämligen en spärr i vårt beställningssystem som förhindrar just detta. Vi får bara beställa så mycket som vi brukar sälja. Och då kan ingen butik köpa på sig så att andra blir helt utan.