Händelsen inträffade tidigare i år.
Kvinnan uppger i sitt klagomål till, Justitieombudsmannen (JO), att hon just klivit ut ur duschen när två kvinnor från socialtjänsten klev in i lägenheten. Kvinnan hade inte hört att någon använt ringklockan.
Hon skriver i anmälan: "Jag kände mig oerhört kränkt som inte kan vara i min lägenhet utan att veta om någon kommer".
Av anmälan framgår att socialtjänsten står för lägenhetskontraktet och att den får gå in i lägenheten i akuta fall. Kvinnan skriver i anmälan att det inte var ett akut läge.
Hon uppger också att två personer från socialtjänsten en vecka senare ringde på dörren och klev in i lägenheten. Hon kände inte igen en av personerna och skriver att den inte presenterade sig. "Jag mår inte bra av detta och undrar om det är lagligt att göra så här", frågar kvinnan i sin anmälan till JO.
JO begär nu att sociala myndighetsnämnden yttrar sig över villkoret om nyckel och tillträde till lägenheten, i akuta fall även utan att hyresgästen medgett det.
JO begär att nämnden ska svara på hur handläggningen stämmer med krav på lagstöd för påtvingade intrång, som husrannsakan och liknande intrång, samt hyreslagens bestämmelse om att en hyresvärd inte utan vidare har rätt att få tillträde till en lägenhet.
Nämnden ordförande Peder Griph (S) känner inte till anmälan.
– Den har inte kommit till politikens kännedom än. Det hanteras av tjänstemän och kommer att redovisas i nämnden, säger han.