Kerstin Boivie med dottern Malin Boivie var på ett strålande humör trots regnet och hade handlat på flera ställen.
"Jag tycker om när det är marknad och mycket lokalproducerat, säger Malin och får medhåll av mamma Kerstin.
"Det vill man gynna. Jätteglad att det fanns så mycket grönsaker".
Popcorn med olika kryddblandningar fanns att provsmaka.
Astrid och Stina Björling passade på att handla fina stenar efter att de varit och fikat med familjen i restaurangen. Även hunden Sigge, 1 år, fick följa med.
"Vi köpte en rosenkvarts och en regnbågsflorin" berättar Astrid, 9 år.
"Vi ska ha dem hemma på rummet" säger Stina.
Cecilia Sunnerud var den enda som sålde grönsaker, bland annat brysselkål.
"Det är inte så många som vet att den växer så här på stänger. Den står kvar på åkern och skördas ända fram till januari".
Närproducerad sötpotatis fanns att köpa på höstmarknaden som anordnades på Villa Bara för första gången.
Ester Svensson var på plats med olika produkter och visade upp skinn från mufflonfår.
"Brukar inte stå på marknad men när det är så här nära och mycket lokala företag vill man passa på. Det är en jättebra chans att sälja och visa upp vad man har".
En påse full med kål och olika kryddblandningar.
Stefan och Marie-Therese Bäckehed konstaterade att höstmarknaden var något liten med ett tiotal marknadsstånd, men de hoppas att den blir större nästa år. Dagens köp var en svamp i betong.
"Den ska väl inte blåsa bort åtminstone" säger Stefan med ett skratt.
Kryddblandningar kan användas på många olika sätt, bland annat i dipsåser.