Wenström petas från sista CL-sändningen

Champions League-finalen skulle bli hans sista sändning i Viaplay. Men nu meddelar Nent Group, som äger kanalen, att Ola Wenströms kontrakt avslutas med omedelbar verkan.

Ola Wenströms kontrakt med Nent Group avslutas med omedelbar verkan. Arkivbild.

Ola Wenströms kontrakt med Nent Group avslutas med omedelbar verkan. Arkivbild.

Foto: TOBIAS RÖSTLUND / TT

Utrikes2021-05-28 11:30

"Givet det som hänt och de samarbetssvårigheter som redan existerar saknar jag förtroende för att vi kommer kunna leverera en bra sändning", säger Kim Mikkelsen, koncernsportchef för Nent Group i ett pressmeddelande.

Samtidigt publicerar Expressen en granskning där flera medarbetare vittnar om programledarens samarbetssvårigheter, främst med kvinnor.

Sportjournalisten Suzanne Sjögren är den enda kvinnan som medverkar med namn.

– Ola var på krigsstigen redan 2005 på TV4 när man satsade på att rekrytera kvinnor på viktiga positioner i huset och jag minns det som att han tyckte att det rådde omvänd diskriminering. Jag trodde verkligen att han hade kommit längre än så. Som han har betett sig stundtals är förkastligt, säger hon till Expressen.

Wenström förnekar anklagelserna i ett mejl till tidningen.

"Att behandla alla lika och schyst har jag stått upp för under mina 13 år inom det här företaget", skriver han.

Det har varit klart sedan länge att Wenström ska lämna kanalen efter säsongen. Champions League-finalen mellan Chelsea och Manchester City skulle bli 54-åringens sista sändning – men i stället tar Jennifer Kücükaslan över programledarrollen.

"När vi, i januari, informerade Ola Wenström att vi inte har för avsikt att förnya hans kontrakt gjorde vi även en överenskommelse om att han, såväl internt som externt, skulle avsluta arbetet på ett professionellt sätt", säger Kim Mikkelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!