Finländsk VM-coach tar över Brynäs

Brynäs har gjort klart med ny huvudtränare. Den meriterade finländaren Mikko Manner har skrivit på för SHL-laget. –Det är en stor ära att ansluta till Brynäs, säger Manner enligt Expressen.

Josef Boumedienne ledde Brynäs under nedflyttningskvalet och har varit med i rekryteringsarbetet. Arkivbild.

Josef Boumedienne ledde Brynäs under nedflyttningskvalet och har varit med i rekryteringsarbetet. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Sport2021-05-26 13:00

46-åringen är assisterande förbundskapten för det finska landslaget. Han var med och ledde Finland till VM-guld 2019 och har även tre inhemska ligatitlar med Kärpät på meritlistan.

Brynäs har en skakig säsong bakom sig, både på och utanför isen. Den tidigare huvudtränaren Peter Andersson fick sparken inför ödeskvalet mot HV71. I stället ledde duon Josef Boumedienne och Nils Ekman laget tillfälligt i kvalserien, som man vann med 4–1 i matcher.

Boumedienne har sedan agerat som sportslig rådgivare under rekryteringen.

– Han (Manner) har ett modernt ledarskap. Han tror på att få alla människor runt laget att må bra och att skapa en miljö för att få alla att prestera. Sen har det varit viktigt för mig att få hit en tränare som har vunnit tidigare och som vet vad som krävs för att vinna på högsta nivå, säger han till Expressen.

Efter att Peter Andersson fick gå valde sportchefen Michael Sundlöv att lämna klubben. Även ordföranden Jürgen Lantz och klubbdirektören Michael Campese har tackat för sig.

Duon Gunnar Ekman och Jennie Brobeck har klivit in som tillförordnande klubbdirektörer, men Gävleklubben står fortsatt utan sportchef och ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!