Vittnet: "Hemskt att se hur folk sprang i rädsla"

Mannen som misstänks för knivattacken i Kisa greps i närheten av Kisabutiken Frendo. 18-åriga Lea befann sig på platsen. "Jag fick ögonkontakt med honom", berättar hon.

Lea befann sig vid Frendo och väntade på en kompis.

Lea befann sig vid Frendo och väntade på en kompis.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-07-24 10:48

Under torsdagseftermiddagen gick en man i 25-års åldern till knivattack mot en butiksägare på Storgatan i Kisa. Han försvann därifrån, skadade en bil längs vägen och gick enligt polisens uppgifter in i en lägenhet. Innan han kunde gripas, strax före klockan 17.00, rörde han sig i närheten av korsningen Enebygatan/Östgötagatan.

– Jag hade min bil parkerade längs med vägen vid Frendo och väntade på en kompis. Då såg jag honom komma vinglades över gatan med ett glas i handen, förklarar Lea.

Mannen ska enligt Kisatjejen ha hoppat upp på vägräcket mellan parkeringen och vägen, vrålat och viftat med armarna. När hon såg att han hade en kniv i handen ringde hon sin kompis, varnade henne och började sedan backa därifrån.

– Då får jag ögonkontakt med den här mannen och han börjar skrika mot mig, berättar Lea och fortsätter:

– Jag var väl lite i chock där och då men nu i efter hand känner jag ändå att jag lyckades hålla mig ganska lugn.

Lea fortsätter med att berätta att hon såg när poliserna drog sina vapen mot mannen och hur han inledningsvis försökte att springa ifrån dem. När vi träffas vid platsen dagen efter reflekterar hon över händelsen.

– Man tänker väl inte att något sånt här kan hända här i Kisa. Det var hemskt att se hur folk sprang i rädsla, det är en speciell känsla, och inget jag upplevt tidigare, säger hon och avslutar:

– Jag är imponerad över hur folk agerade och försökte varna varandra för mannen.

Karta: Frendo Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!