Visa att vi är värda att ha kvar

Bra arbetsskor borde vara en självklarhet för alla, inte bara inom traditionellt manliga yrken.

Förskolepersonal och andra yrkesgrupper som vistas utomhus ska ha tillgång till rimliga arbetskläder, anpassade efter väder och vind, skriver företrädare för Kommunal.

Förskolepersonal och andra yrkesgrupper som vistas utomhus ska ha tillgång till rimliga arbetskläder, anpassade efter väder och vind, skriver företrädare för Kommunal.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Insändare2021-03-08 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har samlat in över 100 namnunderskrifter från vård- och omsorgspersonal, lokalvårdare, och personal inom förskola/skola där vi kräver att få arbetsskor även bland de yrken som Ödeshögs kommun idag inte förser med skor. 

Bra arbetsskor borde vara en självklarhet för alla, inte bara inom traditionellt manliga yrken, och hjälper till att förebygga skador som kan uppkomma på grund av arbetsbelastning eller förslitningar. 

Lika självklart ska det vara att yrkesgrupper som vistas utomhus ska ha tillgång till rimliga arbetskläder, anpassade efter väder och vind.

 

Är det något som pandemin har gjort folk uppmärksamma på så är det att vård- och omsorgspersonal borde ha bättre villkor, inte på något sätt bör upplevda försämringar ske. 

Regeringen har skjutit till pengar för att välfärden ska förbättras. Coronakommissionen har påtalat bristerna som vi har uppmärksammat länge, och bristerna kommer inte att upphöra den dagen då pandemin är under kontroll. 

Nu är det läge att visa att personalen är värda att satsas på, för det är vi verkligen.

De kommande åren står kommuner och regioner inför ett stort rekryteringsbehov. Visa då att vi är yrken som är värda att satsa på, yrken som är värda mer än 0 kronor till arbetsskor och arbetskläder. 

Visa att ni är en arbetsgivare som bryr sig om alla medlemmar i Kommunal.