Vindarna vänder för Ydreskåp - ökar produktionstakten

I mars permitterades all personal till 40 procents arbetstid. Nu vänder vindarna för Ydreskåp AB i Österbymo och företagsledningen ökar produktionstakten.

Sedan mars månad har Ydreskåps anställda endast jobbat 40 procent. Nu ökar företaget produktionstakten.

Sedan mars månad har Ydreskåps anställda endast jobbat 40 procent. Nu ökar företaget produktionstakten.

Foto: Dennis Petersson

Österbymo2020-08-26 20:00

– Sedan vi drog igång efter sommarperioden har vi fått in allt fler affärer och beställningar vilket gör att jag måste öka på arbetstiden. Vi som äger företaget har varit övertygade om att vi tar oss igenom den här krisen och det här känns fantastiskt bra, konstaterar vd:n, tillika delägaren, Kenneth Dietz.

Coronakrisen har sedan starten slagit stenhårt mot bilindustrin världen över och därmed också det anrika Ydreföretaget. Därför har produktionen, ända sedan mars månad, endast varit igång under två dagar i veckan. Från och med den 1:e september hävs dock delar av korttidspermitteringen och personalstyrkan, på totalt 25 medarbetare, går från 40 till 80 procents arbetstid.

undefined
"Det känns fantastiskt bra", säger vd:n Kenneth Dietz som är övertygade om att företaget överlever krisen.

– Viruset finns fortfarande kvar där ute så självklart är krisen inte över. Däremot känns det som att vi i Sverige har anpassat oss till ett annat typ av leverne. Vi har insett att vi inte bara kan sitta stilla och vänta tills allt är över för då kollapsar landet, och det tycker jag börjar märkas inom bilindustrin, säger Dietz.

Har personal varslats under krisen?

– Nej, vi har lyckats hålla kvar vår personal mycket tack vare de stödprogram som regeringen skjutit till.

Vad tänker ni göra för att trenden ska hålla i sig?

– Precis som vanligt måste vi fortsätta att lyfta de fördelar som finns med att använda oss som leverantör. Sedan hoppas jag att det är en attitydfråga - att man har större chans att överleva om man är positiv och satsar även i besvärliga tider.

Karta: Ydreskåp AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!