Viktigt att inte strunta i hemförsäkring

Efter den tragiska branden i Skäggetorp stod det i Corren att det var flera som saknade hemförsäkring.

Att inte ha en hemförsäkring kan vara helt förödande för den som drabbas, skriver insändarskribenten.

Att inte ha en hemförsäkring kan vara helt förödande för den som drabbas, skriver insändarskribenten.

Foto: Annica Hesser

Insändare2021-06-01 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tyvärr är det inte helt ovanligt. Det har vi kunnat läsa om tidigare. Att man saknar hemförsäkring kan ha olika anledningar. 

Kanske man inte kan språket, väljer bort det på grund av dålig ekonomi eller så struntar man i det och hoppas på att inget ska hända. Även om det säkert påtalas på ett eller annat sätt av fastighetsägaren.

Sällan vet man dess betydelse förrän olyckan är framme. Inbrott, brand eller annat kan ställa till det ordentligt för innehavaren av boendet. Fastighetsägaren drabbats nog inte så hårt av detta, då de har försäkrat det de ska. 

Det borde vara lätt att komma åt problemet. Innan pappret på kontraktet skrivs ska man visa upp ett bevis på hemförsäkring. Visst, den kan du ju sen säga upp den, men det är nog lättare att ha den kvar om den redan finns.

Att inte ha en hemförsäkring kan vara helt förödande för den som drabbas. Ta en bil till exempel, där är det är olagligt att ha ett oförsäkrat fordon. Om ditt fordon inte har trafikförsäkring, måste du som ägare betala en trafikförsäkringsavgift till Trafikförsäkringsföreningen vilket blir en riktigt dyr lösning. Varför inte ha nåt liknande med hemförsäkring?