Vi vill känna att någon lyssnar på oss

Jag jobbar som lärare på en skola i Linköpings kommun. Min bubbla under perioden av personlig lockdown bestod av cirka 120 elever och det är helt okej för mig.

Insändare2021-05-19 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag inser att det är viktigt att skolorna håller öppet om inte smittspridningen är alltför stor. Det är många elever som inte skulle klara skolarbetet utan den stöttning och kontinuitet som skolan förhoppningsvis lyckas erbjuda genom att hålla öppet.

Det jag däremot inte känner är okej är det arbetsrum som jag dagligen tvingas vistas i. Lejonfastigheter är det bolag som, enligt sin hemsida, förser Linköpings kommun med funktionella och ändamålsenliga fastigheter och lokaler, inklusive min arbetsplats.

I mitt arbetsrum sitter vi 8–9 vuxna på en yta som ger oss en rörelsefrihet på 10 kvadratmeter, om man räknar bort arbetsbord och diverse skåp. Det är omöjligt att hålla minst 2 meters avstånd.

Ventilationen upplevs som näst intill obefintlig, det finns inget öppningsbart fönster och när man frågar Lejonfastigheter om de inte skulle kunna sätta dit ett sådant så säger de att det skulle slå ut ventilationssystemet. 

Det finns dock öppningsbara fönster i alla klassrum och i många av den administrativa personalens rum, de fönstren verkar inte slå ut ventilationssystemet...

Är det för mycket begärt att Lejonfastigheter – som förser Linköpings kommun, en kommun där idéer blir verklighet, med ändamålsenliga lokaler – uppdaterar ventilationssystemet så att det klarar av ytterligare ett öppningsbart fönster? 

Jag och mina kollegor vill kunna gå till jobbet och känna att någon lyssnar på oss och att vår idé om ett funktionellt arbetsrum blir verklighet.

Moment 22

Svar

Lejonfastigheter har som målsättning att förse Linköpings kommun med ändamålsenliga lokaler. Lejonfastigheter ser gärna att signaturen Moment 22 kontaktar oss så kan vi mer i detalj utreda situationen och tillsammans hitta en lösning. 

Joacim Tjädermo, förvaltningschef