Vi inom skola och vård prioriteras inte alls

Kom aldrig mer och säg att skolan och vården är prioriterade i ett samhälle för det har ni beslutsfattare visat med handling att ni inte menar.

Insändare2021-05-08 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag jobbar som lärare och förstår inte alls era beslut. Först kallas vi hem och måste ställa om till distansundervisning med en dags varsel. 

Vi och eleverna är hemma i månader. Våra kollegor i grundskolan står oskyddade i klassrummen under parollen: ”barn smittar inte”. 

Det låter ju för det första helt orimligt och dessutom har det såklart visat sig vara felaktigt. Var fjärde grundskollärare har smittats visar nu undersökningar. 

Gymnasiet går tillbaka till skolan, kallas hem igen och så tillbaka när smittspridningen är som störst. Nu står även gymnasielärarna oskyddade i klassrummen. 

Vill vi ha munskydd och visir får vi bekosta det själva. Vi är mer oskyddade än vårdpersonalen. Vi prioriteras heller inte i vaccinationskön. Nej, för vi lärare prioriteras inte alls. Vi är helt oviktiga. 

Vårdpersonalen är viktiga men de behandlas inte bättre för det: låg lön, hemska arbetsförhållanden. 

Kom aldrig mer och säg att skolan och vården är av värde i samhället. Ni politiker och beslutsfattare både inom regionen och skolan har visat att ni inte menar allvar. Ni offrar oss helt. Tur att vi är så lojala mot våra elever och patienter.