Vi behöver träningen för att få ett värdigt liv

Linköpings kommun redovisar stora överskott år efter år. Men har inte råd med en gymverksamhet där funktionshindrade kan bygga upp sig, bli starkare och bibehålla funktioner.

Linköpings kommun uppmanar alla invånare att ta ansvar för sin hälsa. Vad man inte talar om är att de funktionsnedsatta faktiskt är exkluderade, skriver insändarskribenten.

Linköpings kommun uppmanar alla invånare att ta ansvar för sin hälsa. Vad man inte talar om är att de funktionsnedsatta faktiskt är exkluderade, skriver insändarskribenten.

Foto: Petra Älvstrand

Insändare2021-05-26 07:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter svåra sjukdomar och olyckor behöver vi regelbunden träning för att bibehålla rehabiliteringen på sjukhus och för att få ett värdigt liv. En stor grupp är de covid-patienter som verkligen behöver träna. 

Gymverksamheten på Friskis & Svettis Öppna dörrar i Tannefors lades ned 2020 efter 13 år. Att samverkansavtalet skulle vara olagligt efter så många år köper jag inte även om det sades vara orsaken. Kostnaden var endast 300 000 kr/år. 

I dag 26 maj ska omsorgsnämnden med ledning av Annika Krutzen ta ett beslut om ett IOP-avtal (idéburet offentligt partnerskap). Jag hoppas verkligen att det blir till gagn för oss funktionshindrade som så väl behöver denna verksamhet. 

På Friskis & Svettis var verksamheten inarbetad med utrustning, personal och hjälp för de som behövde. Klockan tickar för oss alla.  

Linköpings kommun uppmanar alla invånare att ta ansvar för sin hälsa. Vad man inte talar om är att de funktionsnedsatta faktiskt är exkluderade. Det gäller tydligen inte oss. 

Det ska alltså göras skillnad på folk och folk, vilket är skamligt. Linköpings kommun där idéer blir verklighet gäller inte längre.