Utökar coronastängning till fler anläggningar

Beslutet att stänga simhallen för allmänheten utvidgas nu till fler anläggningar. Samtidigt uppmanas även föreningar och privata aktörer att agera.

Allmänhetens åkning begränsas i coronatider.

Allmänhetens åkning begränsas i coronatider.

Foto: Most photos

Sport2020-11-02 20:00

I torsdags beslutade Folkhälsomyndighetens att på grund av ökad smittspridning skulle det införas särskilda restriktioner för Östergötland. Under fredagen valde Motala kommun därför att stänga simhallen för allmänheten. Nu utökas det beslutet.

– Vi har valt att även utöka så att det även gäller de övriga idrottsanläggningarna som drivs av Motala kommun. Det omfattar skolornas idrottshallar, ishallen, bandybanan och Vätternrundaarenan, säger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti.

Beslutet gäller allmänheten som bokat eller nyttjat lokalerna. Det kan handla om exempelvis kompisgäng som spelar innebandy tillsammans.

– Vi har ju också många föreningar som har aktiviteter hos oss. Där uppmanar vi dem att själva ta ett stort ansvar för sin verksamhet. Exempelvis om de fortsätter med barn och vissa ungdomsaktiviteter så vill vi att de tar ett ansvar för situationen i omklädningsrum och med föräldrar som ska hämta barn, säger Jimmy Szigeti.

En uppmaning skickas också till privata aktörer som driver exempelvis gym och padel-anläggningar.

– Vi önskar att de är med och tar ett ökat ansvar för den här situationen, säger Jimmy Szigeti.

Hur tycker ni att föreningar ska göra som hyr era lokaler?

– Vi vill att man tydligt tar ansvar. Man behöver kanske tänka lite utanför boxen. Det går ju att ändra upplägget och ha aktiviteter utomhus istället, säger Jimmy Szigeti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!