Borensbergsskola stänger: "Vill bryta smittkedjan"

Eleverna vid Bergvallaskolan får studera hemifrån resten av veckan. På måndagskvällen meddelades det att skolan kommer vara stängd fram till påsklovet på grund av coronaviruset.

Bergvallaskolan övergår till distansundervisning resterande tre dagar den här veckan.

Bergvallaskolan övergår till distansundervisning resterande tre dagar den här veckan.

Foto: Arkivbild MVT

Motala2021-03-29 19:35

– Jag tar inte i om jag säger att hälften av personalen inte kan vara på jobbet på grund av bekräftad smitta eller symtom, säger Per-Arne Sterner, bildningschef på Motala kommun. 

Flertalet elever och medlemmar ur personalen på Bergvallaskolan uppvisar symptom på coronaviruset eller är bekräftat smittade. Därför har man beslutat att skolans elever från och med tisdag ska studera hemifrån istället. Detta för att bryta smittskedjan. 

– I samråd med smittskyddsmyndigheten sa vi utifrån att det är så pass många vuxna som inte kan vara på jobbet och ett antal elever likaså. Med tanke på att det är påsklov nästa vecka sa vi att det är en bra idé med distansundervisning så kan man bryta smittkedjan, säger han.

Skolans rektor Anita Majava berättar att elevernas vårdnadshavare har fått information om att alla elever på skolan ska stanna hemma. Fritids håller dock öppet.

– Det här gäller alla elever, från förskoleklass upp till årskurs sex och vi har informerat alla vårdnadshavare. Men fritids håller fortfarande öppet, säger Anita Majava. 

Förra veckan tvingades skolan Petrus Magni i Vadstena att övergå till fjärrundervisning på grund av smittoläget. Nu tvingas även Bergvallaskolan i Borensberg göra likadant. Enligt Per-Arne Sterner är det dock inte aktuellt för några fler skolor i Motala kommun att stänga för tillfället. 

– Bergvallaskolan är den enda skolan vi just nu har distansundervisning på, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!