Ni kan se det själva här intill. En stor gemensam entré som förenar stora isytan med den lilla och omklädningsrum och cafeteria mittemellan. Det är ett första förslag att jobba vidare med och detaljer kan förändras längs vägen.
Nytt just nu under arbetet med förstudien är att samrådet skjuts framåt en månad i tiden, för att ge mer tid till berörda parter som ska svara. Tidplanen att ishallarna ska stå klara hösten 2023 står fast och på kommunens hemsida uttalar sig olika tjänstemän som arbetar med ishallsprojektet.
— Detaljplanearbetet flyter på bra och vi är nu i skedet att bearbeta in framtaget underlag i planhandlingarna. Därefter ska de granskas internt innan detaljplaneförslaget går ut på samråd. Under samrådstiden har myndigheter och allmänheten möjlighet att ge sina synpunkter, säger samordnare för plan- och byggenheten, Tove Nilsson.
Tidplanen för detaljplanen är tight och kommunen är mån om att genomföra arbetet inom den tidsram som tidigare presenterats.
— Vi håller fast vid den tidplan vi satt där antagandet av detaljplanen ligger senast april 2022. Detta påverkas alltså inte av att vi flyttar fram samrådet en månad, säger projektledare Dennis Åman.
Samrådstiden kommer att pågå över sommaren och genom att skjuta fram samrådsbeslutet en månad behöver de instanser som ska svara inte ansöka om förlängd svarstid med anledning av semestrar och förhållande till nämndsammanträden.
— Det är spännande att se behov, tankar och visioner omsättas i skisser. Det blir mer verkligt och lättare att fortsätta diskussionerna mer konkret, säger projektledare Dennis Åman.
— Vi jobbar intensivt med detta projekt nu och vi håller fast vid att klara den kommunicerade tidplanen. Lyckas det bli tidigare är det bara positivt, säger Dennis Åman till kommunens hemsida.
Nya ishallar ska ge goda förutsättningar för allmänhet, skola, elitidrott och breddverksamhet. Sett till föreningsverksamhet har behovsanpassade ishallar en konkurrensfördel såväl sportsligt som ekonomiskt.
— Vi vet att trygga, tillgängliga och ändamålsenliga idrottsanläggningar är förutsättningar för ökad rörelse. Kommuner som nyligen byggt nya ishallar har sett en ökad breddverksamhet bland både barn och ungdomar, säger utvecklingsstrateg Karin Gren Lindholm som är en av de som varit med och tagit fram behovsanalysen som ligger till grund för den förstudie som nu pågår.