SD borde få en föreläsning av Greta Thunberg

I de flesta fall krävs goda kunskaper. Ett så kallat cv som visar vilken status du har när du söker en anställning eller ett uppdrag.

Sverigedemokraterna i Linköpings kommunfullmäktige borde lyssna på Greta Thunberg, anser insänraskribenten.

Sverigedemokraterna i Linköpings kommunfullmäktige borde lyssna på Greta Thunberg, anser insänraskribenten.

Foto: Christian Charisius

Insändare2021-05-05 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men vad jag förstår gäller inte det om man får uppdrag som politiker. Då är det bara din lojalitet mot partiets ståndpunkter som är avgörande.

Den uppfattningen får jag då jag läser nyhetsartikeln "Upprörda känslor efter klimatdebatt i fullmäktige" (29/4). 

En partirepresentant (SD) förnekade bestämt att jordens klimat skulle befinna sig i en kris". Vidare att ”Betingelserna för ett gott liv på planeten har aldrig varit bättre än nu".” 

En av hans partikamrater tyckte att ”någon grad högre medeltemp skulle vara positivt för jorden”. Vad säger man om sådana ståndpunkter? Godmorgon yxskaft.

Att på ett dylik möte avslöja sina brister i kunskap måste vara förnedrande. Men för oss väljare är det till fördel. Vi får svart på vitt hur okunniga många politiker är. Eller framför man detta bara i syfte att reta upp andra partier? 

Jag har tagit till mig av det senaste om vad som sker på jorden i SVT:s program "Vetenskapens värld" samt andra intressanta naturprogram. 

Partiet (SD) borde få en föreläsning av Greta Thunberg. Men politiker vet ju bäst – forskning och vetenskap ska anpassas till det politikerna kan och förstår. På så vis skapar de politikerförakt.