RIF krönte säsongen med silver: "Det var ett steg upp"

Det var David mot Goliat. Det var Rimforsa IF mot IFK Norrköping. Det blev aldrig någon spännig. Division 1-laget var både ett och två nummer för stora för RIF i cupfinalen. "Jag tycker inte att vi gör vår bästa prestation", säger tränaren Mats Andersson.

Rimforsa IF knep en andraplats i cupen.

Rimforsa IF knep en andraplats i cupen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-09-30 21:55

Rimforsa IF:s magnifika säsong avslutades med en final i Lågenergihus Damcup mot IFK Norrköping under onsdagen. På förhand verkade det som en väldigt svår uppgift, dels för att IFK går mot en serieseger i division 1 och kval till Elitettan, dels för att RIF kom till spel utan sin målspruta Hanna Hellström. Så blev det också. 

RIF stod upp bra hemma på Hackelvallen i tio minuter. Sedan kom både 1–0 och 2–0 för bortalaget. Då bestämde sig tränaren Mats Andersson för att använda en av sina två bonusstraffar som laget hade, då det skiljer två divisioner mellan lagen. 

– Jag kände mig tvingad att ta en bonusstraff för att vi skulle känna att vi är med i matchen. Står det 0–5 så tycker jag inte att det går något om man sätter en reducering då, säger Andersson. 

Ida Engberg klev fram och var hur säker som helst från straffpunkten. Därmed fick RIF lite kontakt igen – men tappade den kontakten omedelbart. Norrköping kontrollerade spelet och fick välförtjänt in sitt tredje mål. Då valde Andersson att använda den andra bonusstraffen och skicka fram Engberg igen. Hon sköt åt samma håll, men lite för långt till vänster. Bollen tog i stolpen och ut. 

Sedan var det mest spel mot ett mål och bortalaget hann gå upp till en 5–1-ledning innan paus. 

– Tyvärr så tycker jag att vi gör tre egna misstag i den första halvleken. I halvtid så sa vi att vi ska vara stolta över vad vi åstadkommit och att vi inte ska känna någon press. Vi ville gå ut och visa vår bästa fotboll och det tycker jag att vi försöker göra. Sen är de väldigt vassa och gör mål på sina lägen, vilket gör att det rinner iväg lite, säger Andersson. 

Ja, bortalaget lyckades få in fem bollar till innan slutvisslan ljöd och slutresultatet skrevs till 10–1 för Norrköping. 

undefined
Rimforsa fick mestadels koncentrera sig på försvarsspelet hemma mot IFK Norrköping.

– Norrköping är väldigt duktiga och det är helt klart ett steg upp. De ska ju kvala till Elitettan och kanske tillhöra bland de 30 bästa lagen i Sverige, konstaterar RIF-tränaren efter matchen. 

Han fortsätter:

 – Men jag tycker inte att vi gör vår bästa prestation för året. I helhet så är jag givetvis väldigt nöjd med vad laget har presterat.

Hans lag föll i finalen men har stått för en stark säsong. Förutom en cupfinal har man också sett till att bli klara för spel i division 2 nästa säsong.

IFK Norrköping stormade fram mot Rimforsa IF och såg till att ta hem guldet i cupen.
IFK Norrköping stormade fram mot Rimforsa IF och såg till att ta hem guldet i cupen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!