Polisen varnar för bilinbrott i natt

Under onsdagskvällen gick polisen i Östergötland ut med en varning till bilägare.

Arkivbild

Arkivbild

Foto: Mostphotos

Nyheter2019-10-31 01:03

Enligt inlägg från flera av polisens konton i sociala medier har man under natten mot onsdag fått in tio anmälning om inbrott i bilar av märket BMW. Dessa anmälningar var bara ifrån Norrköping. Enligt inlägget har polisen fått in uppgifter som pekar på att personerna bakom dessa inbrott under natten mot torsdag kommer att rikta in sig på Linköping. "Vi ska göra vad vi kan för att förebygga och allra helst sätta dit de som utför stölder" står det i inlägget.

– I detalj vad vi gör vill jag inte gå in på när det gäller specifika arbetsinsatser. Men vi är såklart medvetna om den senaste tidens bilinbrott när det gäller nyare modeller av BMW och jobbar aktivt med det, säger polisens vakthavande befäl Joel Gerdin.

Vid midnatt på natten mot torsdagen hade polisen ännu inte fått in några nya anmälningar om bilinbrott. 

I inlägget på sociala medier skriver polisen att inbrotten oftast går fort. Gärningsmännen krossar ofta en ruta och tar delar, exempelvis ratten, innan de lämnar fordonet efter ungefgär 30 sekunder. De manar nu bilägare att vara vaksamma och parkera bilarna på så säkra platser som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!